phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:16
Вчені розповіли, як визначити свій справжній вік - він не в паспорті

 

Він не в паспорті: вчені розповіли, як визначити свій справжній вік

Вчені розповіли про те, що таке істинний "вік"

Якщо у твоєму серці панує молодість, а тіло жадає руху і здоров'я, при цьому в паспорті вказана не наймолодша дата народження, значить твій ментальний вік перебуває поза простором і часом. Як це пояснюють фахівці читай в матеріалі Clutch.

Вчені прийшли до висновку, що не дата в паспорті визначає людину. Людині стільки років, на скільки він себе почуває.

"Коли доросла людина відчуває себе набагато молодшою свого справжнього віку, це впливає на його ключові щоденні рішення, які визначають подальше життя", — пояснює фахівець Брайан Носек з Університету Вірджинії.

Дослідження довели, що відчуття власного віку може впливати і на стан здоров'я. Як тільки експерти це зрозуміли, тут же активно почали вивчати, як біологічні, психологічні та соціальні фактори формують наше відчуття старіння. Вже на перших порах експерименту вчені з'ясували, що те, на скільки років відчуває себе людина, може впливати на її психічне і фізичне здоров'я.

Є і зворотна сторона медалі. Якщо людина вважає себе старою і вірить паспортному віку, то ризик захворіти серйозними захворюваннями збільшується на 18-25%, крім того, можливість передчасної смерті також зростає. Обґрунтувати це можна наступним чином: коли людина почуває себе молодою, вона вибирає відповідні заняття, у неї з'являється багато хобі, вона подорожує і займається фізичною активністю. Але якщо людина пригнічена, забудькувата і фізично вразлива, вона буде відчувати себе старою.

Таким чином, вчені зробили головний висновок, що внутрішній вік набагато краще передбачає стан здоров'я людини, ніж дата, зазначена в паспорті. Важливо не звертати увагу на встановлені стереотипи, а уважно прислухатися до того, що говорить твоя внутрішня людина, що відповідає за поведінку, думки. Якщо у неї багато енергії і бажання вершити великі справи, то навіщо себе обмежувати в цьому через якісь цифри в паспорті.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 685 | Додав: adminA | Теги: свій справжній вік, не паспорт, вчені | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]