phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:03
Вчені виявили ще одну ранню ознаку деменції - вся справа у грошах
Нове дослідження показує, що люди похилого віку, які роздають гроші незнайомцям, повинні викликати стурбованість.

Нове дослідження показує, що люди похилого віку, в яких проявляється несподіваний альтруїзм, повинні викликати стурбованість.

Вчені з Університету Південної Каліфорнії в Лос-Анджелесі, США, з'ясували, що люди похилого віку, які віддають гроші незнайомцям насправді можуть бути не альтруїстами, а у них просто виявляються перші ознаки деменції, повідомляє Daily Mail.

Дослідження вчених показало, що неймовірна щедрість людей похилого віку, коли вони можуть віддавати гроші незнайомим людям, є ознакою розвитку хвороби Альцгеймера. Вчені з'ясували, що такі люди похилого віку гірше складають когнітивні тести і їхнім родичам варто більше звернути увагу на здоров'я літніх представників сімейства.

"Вже були теорії, які говорили про те, що через погіршення психічного здоров'я люди похилого віку можуть страждати від шахраїв і частіше віддають їм свої гроші. Тепер у нас є підтвердження цієї теорії", — говорить Дюк Хан з Університету Південної Каліфорнії.

За словами Дюка Хана з Університету Південної Каліфорнії, неймовірна щедрість людей похилого віку, коли вони можуть віддавати гроші незнайомим людям, є ознакою розвитку хвороби Альцгеймера

Результати дослідження

У новому дослідженні взяли участь 67 літніх американців із середнім віком у 70 років. Вчені хотіли перевірити, як розпоряджатимуться своїми грошима люди, коли будуть поруч із незнайомцями. Також учасники дослідження пройшли тести на оцінку їхнього когнітивного стану та наявності ризиків розвитку хвороби Альцгеймера.

Результати експерименту показали, що ті люди похилого віку, які мали найгірші показники когнітивного стану і мали вищий ризик розвитку хвороби Альцгеймера, були готові віддати більше своїх грошей незнайомцям.

"Ми довели, що існує зв'язок між раннім проявом деменції та необґрунтованою щедрістю щодо незнайомців", — говорить Хан.

За словами вчених, якщо ви вважаєте, що ваш літній родич став щедрішим з віком, вам варто задуматися, чи це не пов'язане з розвитком хвороби Альцгеймера.

Бути щедрим – це непогано, але це може бути ознакою хвороби

"Звичайно ж ми не говоримо, що бути щедрим — це погано. Існує можливість того, що деякі люди справді стали великими альтруїстами з віком і у них виникло бажання таким чином віддаючи гроші незнайомим людям виявити свою щедрість", — говорить Хан.

За словами вчених, якщо ви вважаєте, що ваш літній родич став щедрішим з віком, вам варто замислитися, чи це не пов'язано з розвитком хвороби Альцгеймера

За словами вчених, з огляду на невелику вибірку дослідження, потрібно провести додаткові експерименти за участю більшої кількості респондентів, щоб додатково вивчити зв'язок між зниженням когнітивних функцій та підвищеною щедрістю у людей похилого віку.

Відомо, що люди похилого віку є головними об'єктами фінансових шахраїв, тому що їх сприйняття світу та оточуючих людей змінюється з віком. Тому люди похилого віку часто розлучаються зі своїми грошима, коли до них звертаються абсолютно незнайомі їм люди.

Тому все ж таки вчені рекомендують звернути увагу на зміну поведінки своїх літніх родичів, особливо якщо це стосується ставлення до грошей.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 191 | Додав: adminA | Теги: рання ознака деменції, вчені, гроші | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]