phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:00
Вчені з'ясували дивовижні факти про смерть - свідомість людини не помирає

 

Свідомість людини не помирає - вчені з'ясували дивовижні факти про смерть

Дослідники медичного центру Langone заявили, що після смерті людина ще деякий час усвідомлює те, що відбувається навколо неї, адже її мозок залишається активним ще протягом деякого часу.

Про це повідомляє МедікФорум.

Групою наукових фахівців під керівництвом доктора Сема Парні були проаналізовані обставини п'яти тисяч випадків клінічної смерті в Європі і США.

За словами вчених, більшість пацієнтів, які були опитані під час проекту, розповідали про те, що бачили і що відбувається навколо них після зупинки серця, а також чули лунаючі звуки.

“Пацієнти розповідали про те, як працюють лікарі та медсестри, згадуючи такі речі, які, здавалося, не могли знати, адже фізіологічно у них наступала смерть. Найнесподіваніше, що багато пацієнтів чули, як лікарі навколо обговорювали їх загибель” - розповів керівник дослідження Сем Парні.

Органи людського слуху здатні транслювати звукові хвилі навіть після зупинки серця, - хоча наукового пояснення, як таке можливо, досі немає.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 594 | Додав: adminA | Теги: Свідомість, дивовижні факти про смерть | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]