phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:00
Вчені знайшли групу молекул, яка допоможе уникнути старіння - формула безсмертя
Ізраїльським ученим вдалося зламати ДНК людини і дізнатися про секрет вічної молодості.

Ізраїльські дослідники виявили в людському тілі молекули, які допомагають видалити старі та дефектні мітохондрії, замінивши їх на нові. Це продовжить життя клітин і допоможе їм працювати ефективніше.

Однією із найбільших проблем, що стоять перед медициною, є продовження життя без погіршення здоров'я. Професори Ейнав Гросс і Шмуель Бен-Сассон з Єврейського університету в Єрусалимі представили світові своє дослідження, в якому описується група молекул, що дозволяє клітинам відновлювати пошкоджені компоненти, зберігаючи таким чином їхню життєздатність.

Для демонстрації ефективності молекул було використано модель людського тіла. Дослідницька група вивчила, як різні методи лікування впливають на тривалість та якість життя, та змогла успішно продемонструвати, що вони можуть захистити як організм загалом, так і окремі клітини людини від вікових змін.

Основна причина старіння клітин - знос мітохондрій, пояснюють вчені.

Ці органели є своєрідними акумуляторами для клітин. Вони зношуються і з кожним роком дедалі гірше відновлюються.

Цей дегенеративний процес лежить в основі багатьох вікових захворювань, таких як хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона, серцева недостатність та саркопенія, частота яких зростає з кожним роком. Дослідження Гросса і Бен-Сассона показує, що є спосіб уповільнити цей процес і навіть повністю зупинити його.

"Ми сподіваємося, що в майбутньому нам вдасться значно відстрочити розвиток багатьох вікових захворювань та покращити якість життя людей", - говорить Бен-Сассон. Професор уточнює, що знайдені ним та його колегами молекули можуть випускатися у таблетованій або капсульованій формі і тому пацієнтам буде зручно їх приймати.

Дослідницька група започаткувала стартап Vitalunga, який вже розпочав розробку відповідного препарату.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 211 | Додав: adminA | Теги: старіння, формула безсмертя, група молекул, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]