phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:10
Вегетаріанські та веганські дієти: нюанси харчування

Вегетаріанські та веганські дієти: нюанси харчування

Безм'ясна дієта може позитивно позначитися на вашому здоров'ї. Однак чи можна займатися спортом без м'яса? А спорт на вищому світовому рівні? Існує не менш десятка різних різновидів вегетаріанської дієти. Деякі вегетаріанці їдять яйця і білок і відмовляються тільки від м'яса. Вегани не їдять продукти тваринного походження (хоча деякі з них вживають мед), а сироїди їдять тільки продукти, що не піддавалися термічній обробці. У той же час, якщо ви не хочете відмовлятися від улюблених смаків, тоді перейшовши за посиланням https://sz.lviv.ua/vegan_alternatyvy/veganski_syry/ зможете легко та вигідно купувати смачні веганські сири, а на сайті онлайн-магазину корисних продуктів "Смак життя" — інші різноманітні продукти для веганів.

веганські сири

Веганська дієта — секрети популярності

Веганська дієта набуває все більшої популярності, в тому числі і в світі спорту. Наукові дослідження переконливо доводять, що вона підходить всім, незалежно від:
  • - статі;
  • - віку ;
  • - фізичної активності.

За однієї абсолютно ключової умови - вона повинна бути правильно збалансована.

Багато досліджень показують, що вегани і вегетаріанці зазвичай здоровіші, ніж всеїдні. Однак дуже важливий висновок полягає в тому, що це здоров'я обумовлено не недоліком продуктів тваринного походження, а тим фактом, що вони просто їдять більше здорової їжі. Багато з них приділяють більше уваги тому, що їдять.

Поряд зі зростаючою популярністю веганських дієт на ринку з'являється все більше і більше продуктів, адаптованих до них. Це товари як хорошої, так і поганої якості. У той же час, завдяки інтернет-магазину корисних продуктів "Смак життя" ви завжди будете мати доступ до дуже якісних продуктів за помірною ціною

Що корисно для вашого здоров'я при веганскій дієті - так це:
  • - велика кількість овочів (особливо зеленого листя);
  • - фруктів;
  • - насіння.

У зв'язку із загальним зростанням популярності веганскої дієти кількість спортсменів, які обирають її, зростає. Багато людей задаються питанням, як зміна дієти впливає на результати. Чи буду я бігати швидше? Я буду сильнішим? Немає ніяких наукових доказів того, що веганська дієта покращує працездатність або силу. Багато веганів кажуть, що вони швидше відновлюються після зміни дієти і відчувають себе легше під час тренувань. Однак зазвичай це відбувається через вживання в їжу меншої кількості оброблених продуктів.

Нюанси переходу на веганську дієту

Є два основні варіанти переходу на веганську дієту. Це можна зробити двома способами: радикально і з перехідним періодом. Яке рішення буде обрано, залежить від підходу людини. Деякі вважають за краще повільну зміну, інші вибирають варіант радикального переходу.

Єдина проблема може полягати в перетравленні бобових. Раптове збільшення їхньої кількості в раціоні у деяких людей може викликати проблеми з травленням. Однак організм повинен досить швидко звикнути до цього, і проблеми мають швидко зникнути.

вегетаріан веган харчування

Всупереч стереотипам, усунення м'яса з раціону не обов'язково означає проблеми з наявністю білка в організмі. У книгах говориться, що люди, які займаються спортом, повинні забезпечувати в середньому 1,5 г білка на кілограм робочої ваги (в день). Звичайно, все залежить і від спортивної дисципліни: типовим спортсменам на витривалість білка потрібно трохи менше, в силових видах спорту потреба буде більше. Ніхто не сумнівається, що білок дуже важливий, тому що він є будівельним матеріалом для м'язів, а тренування - це постійне руйнування і відновлення м'язів.

Грамотно підібрана дієта на рослинній основі здатна повністю задовольнити потреби спортсмена в білку. Найкраще для цього підходять киноа і соя. У ста грамах останньої 36 грамів білка. Також добре підходять різні боби, насіння, горіхи і сочевиця.

Короткий висновок

Вибираючи веганську або вегетаріанську дієту, варто робити це з розумом. Якщо ви не врівноважити її належним чином, ви можете просто нашкодити собі. Дефіцит кальцію або вітамінів B12 і D може мати катастрофічні наслідки. Переконайтеся, що у вашому раціоні багато цільнозернових продуктів (відповідний хліб, вівсянка, крупи) і якомога менше білого хліба.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 358 | Додав: radymo | Теги: вегетаріан, Харчування, веган, дієта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]