phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:17
Вентиляція приміщень

Вентиляція приміщень: що варто знати

вентиляція приміщення Для нормального проживання в приміщенні необхідна установка вентиляційної системи з природним провітрюванням. Під час розрахунку вентиляції враховуються показники циркуляції повітря не тільки в одному приміщенні, а в усій будівлі. Вивід повітря здійснюється за рахунок подачі повітряних мас, які знаходяться зовні. Як вже відомо, повітря потрапляє в приміщення через відкриті вікна та двері. Сучасні вентиляційні системи Рівне має можливість замовити онлайн за допомогою спеціалізованого сайту rivnekomfort.rv.ua. Тут вам запропонують великий вибір систем за конкурентними цінами.

Проектування вентиляційної системи: нюанси

При проектуванні вентиляційної системи приміщення варто враховувати індивідуальні особливості даного будинку. Варто зазначити, що кожен випадок індивідуальний та унікальний, оскільки ідентичних будинків не буває. Наприклад, в житловому будинку на три поверхи, що знаходиться в районі, де завжди мінусова температура, слід спроектувати вентиляційну систему з можливістю підігріву повітря, яке надходить із зовнішнього середовища.

Однак, якщо будівля розташована в районі, що характеризується теплим кліматом, але надмірно сильними вітрами, не варто забувати про встановлення додаткового кондиціонера та інших охолоджувальних пристроїв. Вони допоможуть тримати оптимальну температуру в квартирі (не більш двадцяти восьми градусів).

Ще до початку будівництва будівель проектанти передбачають будівництво витяжних каналів, завдяки яким буде здійснюватися приплив і відтік повітря. Якщо в квартирі більше чотирьох кімнат, то доводиться проектувати природну вентиляцію, здійснювану з житлових кімнат.

Варто зазначити, що під час розрахунку вентиляційної системи кухні, ванної кімнати та туалету зазвичай йде об'єднання горизонтального вентиляційного каналу в одну систему з певних частин житла, де встановлений вертикальний загальний канал.

вентиляція приміщення

Але в даному випадку є важливі правила, яких необхідно дотримуватися, інакше від вентиляційної системи не буде ніякого зиску. Також слід сказати, що на місцевих вентиляційних каналах обов'язково повинні бути встановлені жалюзійні решітки. На таких решітках можуть бути встановлені вентилятори, завдяки яким посилюються вентиляційні здатності системи. Саме вони встановлюються найчастіше на:
  • - кухні;
  • - у ванній кімнаті;
  • - санвузлі.

Причина цього надмірно підвищена вологість повітря в таких кімнатах, від якого необхідно позбуватися. До того ж є види решіток: регульовані і нерегульовані. Щоб визначитися які саме встановлювати слід враховувати специфіку кімнат.
Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 1307 | Додав: radymo | Теги: вентиляція, приміщення | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]