phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:22
Вершкове масло у бельгійських вафлях замінили на жир з комах
жир комаха "Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою вершковому маслу. Коли менше половини вершкового масла замінюють жиром комах, ви навряд чи відчуєте різницю", — говорять у дослідницькій групі Гентського університету в Бельгії.

Експерти Організації Об’єднаних Націй по харчових продуктах роками просували комах як джерело харчування, стверджуючи, що їхнє споживання може зменшити викиди парникових газів.

Дієтологи сходяться на думці, що комахи мають багато білка, вітамінів, клітковини та мінералів. Однак проблемою є їхня вартість. Наразі вироби, виготовлені з комах, у п’ять-десять разів дорожчі за традиційні аналоги вершкового масла.

Важливо також пам’ятати, що поки є недостатньо інформації про довгострокові наслідки вирощування комах у великих кількостях. Безліч питань залишаються без відповіді. Як відмітила група швейцарських учених минулого року, потрібні ще дослідження.

"Комахи залишають набагато менший слід в екології, ніж джерела їжі тваринного походження", — говорить дослідниця Дайлан Томпа-Соса з Університету Гента. Вона та її колеги випробовують комах як інгредієнти тортів та солодощів, таких як вафлі. Вони практично непомітні.

Студенти, які випробували два різні рецепти вафель, не змогли виявити, який із них виготовлений з жиру комах. «Вони майже однакові. Я не зміг би відрізнити», — сказав колумбійський студент Даніель Аріза.

«Я не відчуваю, що вони огидні, думаю, що це — майбутнє», — сказала інша студентка Ліна Оєда.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 319 | Додав: radymo | Теги: жир, масло, заміна, вершкове, комаха | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]