phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:20
Весільного фотографа у Львові радимо замовляти на сайті moya.in.ua
В Україні мода пішла на автентичний одяг, який активно використовує весільний фотограф Львів чи Донецьк є місцем проведення свята. Також слід зазначити, що весільні (і не тільки) фотосесії у Львові замовляють на сайті http://moya.in.ua/gallery/wedding/. У той же час у Бєларусі тільки почали відновлювати стародавні традиції, зокрема, планують відкрити виробництво слуцьких поясів. Власне кажучи про це і була наша розмова з місцевим мистецтвознавцем.
- У давні часи на виготовлення слуцьких поясів йшли дорогоцінні метали - золото і срібло (до 200 грамів золота). Чим їх замінять сучасні виробники?
 
- Я не знаю, чи можна їх замінити. Можливо, існують якісь підробки під золото. На метали же наноситься золочення. Будуть ткати не з цієї золотої нитки, але - з позолотою. Тут потрібно дуже багато попрацювати, щоб щось зробити. Так швидко, навіть підробити слуцький пояс неможливо.
 
- Крім домашнього інтер'єру (що здається досить сумнівним) де можуть бути використані пояса, які ось-ось почнуть масово виробляти в Борисові і Слуцьку?
 
- Призначення їх може бути тільки декоративне. Тільки як панно на стіні, як хороша пам'ять, як данина минулому. На одяг він не піде. Я зараз беру участь в художній раді білоруських художніх ремесел, і ми там працюємо над виготовленням традиційного селянського вбрання і знатних костюми. То навіть для цих костюмів слуцький пояс не підходить, тому що там ідуть зовсім інші пояса, більш вузькі, які носили в той час люди. Своєму часу свій пояс - і в одязі, і в ткацтві. Раніше шляхтич коли надягав слуцький пояс, він показував таким чином, який він багатий і знатний. Іноді на поясах було зображення Погоні.
 
- На сучасних поясах Погоня має шанс залишитися?
 
- Тут вже як вирішить керівництво країни. Якщо керівництво країни буде проти Погоні на слуцьких поясах, то її робити не будуть. А зразки слуцьких поясів будуть затверджуватися на художній раді при Адміністрації президента. Там всі зразки, пов'язані з традиційними видами ткацтва, затверджуються.
Категорія: Святкові поради | Переглядів: 2600 | Додав: admin | Теги: весільний фотограф Львів | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]