phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:33
Ви і не здогадувались - властивості базиліку

 

Вже почався сезон свіжих овочевих салатів, які так і хочеться заправити також свіжою приправою, якою вважається базилік.

Він чудово поєднується з рибою, м'ясом, овочами та навіть фруктами у будь-якому своєму вигляді. Окрім цього, у нього є такі корисні властивості, про які мало хто знає:

    Базилік допомагає схуднути. А все тому, що у 100 грамах листочків є всього 27 калорій. До того ж, ця рослина насичує організм корисними речовинами та втамовує голод.
    Допомагає позбутися стресу. Базилік містить чимало антиоксидантів та вітаміну С, які добре впливають на нервову систему, а калій знижує тиск.
    Базилік може допомогти від головного болю. Антиоксиданти цінеол, камфен та евенгол мають седативну дію, яка врятує від мігреней.
    Індійська медицина вважає базилік найкращим засобом для довгої молодості, а все через вітаміни С, А, ефірні олії та фітонутрієнти.

Важливо також знати, що у великій кількості ця спеція небезпечна для тих, у кого захворювання серцево-судинною системи, вагітних та тих, хто годує грудьми.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: властивості базиліку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]