phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:08
Від гормонального дисбалансу вбереже правильне харчування
білок Харчування жінки може суттєво впливати на гормональний фон. Особливо важливо знати та дотримуватися цих принципів жінкам.

При дефіциті ресурсів організм може вважати, що репродуктивна система — це занадто витратно і може підтримуватися в адекватному стані лише в оптимальних умовах.

Одне з основних правил харчування для здорового гормонального фону – щодня споживати білок, бажано тваринного походження. У цьому сенсі вегетаріанство дуже пов’язане з балансом гормонів. Для корекції гормонального попелу вегетаріанцям часто доводиться приймати біодобавки.

Основні джерела білка: сир, м’ясо та риба. М’ясо також забезпечує організм залізом, цинком, витамінами групи B – всі ці елементи необхідні для збалансованої роботи гормональної системи. Риба – джерело омега-3 жирних кислот. Сир багатий на кальцій.

Гормональний баланс залежить від стану печінки. Саме цей орган відповідає за метаболізм статевих гормонів. Не перевантажуйте печінку, в тому числі безконтрольним прийомом бадів.

Поряд із печінкою не забувайте про кишечник. Від його мікрофлори залежить багато процесів у нашому організмі, зокрема метаболізм гормонів. Для підтримки кишківника вживайте достатню кількість рослинної їжі. Для жінок особливо корисні усі види капусти.

Збалансуйте присутність жирів у своєму раціоні. Відмовлятися від них не потрібно, але надмірне споживання ні до чого.

Мінімізуйте, а краще повністю виключіть шкідливі звички, відмовтеся від продуктів із великою кількістю хімічних добавок.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 214 | Додав: radymo | Теги: Білок, гормональний, Харчування, Дисбаланс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]