phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:41
Від укусів комах народні засоби не менше ефективні, ніж медичні препарати

 

Якщо у вашій аптечці не виявилося таких медичних препаратів, як фурацилін, цинково-саліцилова мазь та інші антисептичні та антигістамінні препарати, варто згадати про не менш ефективні натуральні засоби народної медицини.

Рану від укусу бджоли можна змочити сольовим розчином. Для його приготування розчиніть 1 ч.л. кухонної солі в 1 склянці кип’яченої охолодженої води. Другий не менш ефективний засіб — водний розчин соди: 1 ч.л. соди на 1 склянку води. Можна зробити компрес або примочку: змочити в розчині марлевий тампон і прикласти на місце укусу.

Після видалення жала обробіть рану антисептиком, накрийте бинтом і прикладіть товчене активоване вугілля (попередньо змочене). Безпосередньо на шкіру вугілля класти не можна!

Спиртова настоянка календули має антисептичну та протизапальну дію.
Народні засоби з рослин в разі укусів комах:

— листя алое або сік з листя надають відмінний лікувальний ефект. Листя промийте холодною водою, трохи розімніть, зріжте шкірку і прикладіть до місця укусу. Також можна просто вичавити сік із найбільш м’ясистого листа та змащувати місце укусу.

— листя або сік м’яти допомагають в разі укусів різних комах. М’ята чинить протизапальну та знеболювальну дію.

— молочний сік свіжого кореня кульбаби можна використовувати після видалення жала з місця укусу. Змащуйте місце укусу цим соком у міру його висихання.

— листя петрушки зменшують біль і набряк на місці укусу. Свіже листя петрушки необхідно добре помити, розім’яти до появи соку. Прикласти до рани, закріпивши бинтом. Через 2–3 години листя слід поміняти.

— листя рути запашної. Перетерті листя цієї рослини добре допомагають при укусі будь-якої комахи.

— суміш з перетертого свіжого листя кропу та подорожника або деревію та подорожника, змішані в рівних кількостях, так само прикладають до місця укусу.

— перетерті листя подорожника або чебрецю можна прикласти на місце укусу, зафіксувавши пов’язкою.
Інші народні засоби на випадок укусів комах:

— зняти свербіж допоможуть такі засоби, як валідол, корвалол або валокардін і подібні серцеві краплі;

— борний спирт;

— негелева зубна паста;

— олія чайного дерева.

Всі перераховані вище засоби слід застосовувати тільки зовнішньо! Змащуйте ними місце укусу.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: медичні препарати, народні засоби, ефективні, укуси комах | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]