phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:03
Від здоров'я серця залежить раннє старіння мозку
мозок Вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі довели, що проблеми із серцем говорять про підвищений ризик передчасного старіння мозку. Цей висновок було зроблено за результатами множини сканувань.

Британські дослідники виявили, що погіршення здоров’я серця зокрема, чи всієї серцево-судинної системи загалом до віку 36 років як би передбачало значніший вік мозку наступні роки, тобто говорило про ризик передчасного старіння цього органу. Також сканування показали, що, як правило, у чоловіків мозок виявляється старшим, ніж у жінок.

Більш значний вік мозку пов’язаний із дещо гіршими результатами тестів на інтелект. Він також передбачає подальше зменшення розміру цього органу в наступні два роки.

Дослідники вважають, що це може бути важливим показником для людей, схильних до ризику зниження інтелектуальних функцій або інших захворювань, пов’язаних з мозком.

Виявлено, що всі люди в цьому дослідженні мали вік мозку, що приблизно відповідає біологічному. Але була дуже велика різниця в тому, який вік найближчим часом їм передбачала комп’ютерна модель на основі здоров’я їх серцево-судинної системи. Ця методика може у майбутньому стати корисним інструментом виявлення людей із ризиком прискореного старіння.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 212 | Додав: radymo | Теги: мозок, серце, здоров'я, старіння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]