phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:29
Відпочиваємо в Туреччині: Стамбул

Відпочиваємо в Туреччині: Стамбул

Стамбул - великий мегаполіс, центр промисловості, культури і торгівлі, важливий морський порт. Місто розмежовує на дві частини протоку Босфор, що з'єднує два моря - Чорне та Мармурове, тому Стамбул знаходиться в двох частинах світу - Європі та Азії. До речі, якщо вас цікавлять тури в Туреччину зі Львова, тоді відмінні варіанти ви можете знайти на сайті компанії "Євротур", просто перейшовши за посиланням https://evrotur.lviv.ua/krayiny?id=17.

Стамбул можна назвати містом музеєм, тут можна знайти споруди різних епох. Це і знаменита Айя-Софія, так звана Блакитна мечеть, Босфорський міст, який можна вважати символом добросусідських відносин між Азією і Європою, а також і палац Топкапи, Іподром, який був і до цього дня є центром політичних та спортивних подій. Це місто треба бачити, ним потрібно насолоджуватися! Не потрібно носитися за екскурсоводом, а краще просто погуляти самостійно, де вам подобається, вбираючи в себе запах кожної вулички.

Головні пам'ятки

У Старому місті в лабіринті вуличок знаходиться близько 4000 магазинчиків. Колишні часи нагадують навіть назву вулиць, коли кожному кварталу відводився певний вид торгівлі, наприклад, вулиця Ювелірів або вулиця Торговців килимами. Недалеко від мечеті Еміньоню, знаходиться базар прянощів, який перенесе вас в таїнства Сходу.

Стамбульські торговці запропонують вам відомі на весь світ турецькі килими, вироби зі шкіри та замші. Блиск виробів з міді та латуні просто засліплює перехожих. Багато блошиних ринків, де можна зустріти вироби старовини. Дістатися з аеропорту до місця призначення - не представляє складності - перед вами відкриється низка жовтих таксі (оплата по лічильнику).

Де перекусити і поїсти

Йдіть до самого центру Стамбула, до Цистерна Базиліка. Перекусити можна де завгодно, абсолютно не побоюючись. Турки - дуже охайні і педантичні в плані приготування їжі. На кожному кроці лавки з шаурмою і кебабами, збуджують апетит смажені каштани, бублики з кунжутом, смажена кукурудза.

У будь-якому кафе ви можете перекусити смачно і ситно за пару лір, з'їсти хот-дог з тільки що виловленої і посмаженої рибки, насолоджуватися чаєм з пахлавою. Можна пообідати і в ресторані, але тут буде ціна вже трохи іншою. "Pandeli" - кращий ресторан на Єгипетському базарі, де за обід доведеться викласти близько 50 євро, але можна випити вина на Галатській вежі, спостерігаючи за містом з висоти пташиного польоту.

Про ринки

Увечері дуже тихо, спокійно, жителі Стамбула народ дуже привітний і працьовитий. На ринках вас ніхто не буде смикати за рукав і просити купити свій товар. Місто чисте, добре розвинене транспортне сполучення - фунікулери, метро, трамваї (все по одній вартості - 1,5 ліри). У Стамбулі торгуватися - одне задоволення. Майже всюди на товар ціна сильно завищена. Після покупки товару у вас залишається приємний осад, адже ви купили товар за зниженою ціною, так і продавець теж залишиться задоволений, він явно не буде в збитку.

Клімат

Приплив туристів в Стамбул йде цілий рік - зима триває 21 день, м'яка осінь і весна. Хтось їде сюди доторкнутися до багатовікової історії міста. А хтось просто відпочити на морі. Пляжі міста дуже багатолюдні, є великі і маленькі, дорогі і з вільним входом. Найпопулярніші пляжі:

  • Кючкоксу;
  • Джаддебостан;
  • Флорія;
  • Єшилкой.
Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 539 | Додав: radymo | Теги: Туреччина, Стамбул, відпочинок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]