phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:30
Виявилися шкідливими для здоров’я льодяники від кашлю з аптеки

 

Льодяники від кашлю з аптеки виявилися шкідливими для здоров’я

Напевно, кашель виникав у кожного з нас і давно сприймається як явище звичайне але ледве відчувши перші спазми, хворий прагне полегшити свій стан усіма доступними методами. Тому, зазвичай купуються в аптеці льодяники від кашлю. Вважається, що це – смачно, нешкідливо і дієво, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на ETCETERA.

НЕБЕЗПЕЧНІ ДОБАВКИ. Льодяники часто містять різні синтетичні добавки на зразок барвників або ароматизаторів, які стануть ударом по здоров’ю алергіків і людей з хворобами шлунково-кишкового тракту. У перших вживання льодяників може призвести до висипу, свербіння і задишки, а у других – до нудоти, відрижки, печії, діареї та інших неприємних симптомів.

БЕЗ ГОЛОСУ. Ще одним неприємним сюрпризом вживання льодяників може стати осиплість або навіть втрата голосу.

Іноді після прийому льодяників від кашлю голос стає більш хриплим і низьким. На тлі захворювання такі зміни сприймаються природно, але насправді велика кількість ментолу з оліями може несприятливо позначитися на голосових зв’язках: вони починають важко вібрувати і перенапружуються, що згодом може призвести до хронічного захворювання і зміни тембру голосу. Про це не варто забувати людям, чия професія пов’язана з читанням лекцій і вокалом.

НЕ ДЛЯ ДІТЕЙ. Деякі виробники додають в льодяники лікарські препарати: жарознижуючі, знеболюючі та навіть антибіотики. Ясно, що такі льодяники не варто вживати вагітним жінкам і годувальницям, а також дітям, які молодші за три роки.

НІЧОГО НЕ ЛІКУЮТЬ. Більшість льодяників в аптеці – ті ж звичайні цукерки, що і в супермаркеті. Вони не принесуть організму ні шкоди, ні користі. Найчастіше вони лише полегшують симптом хвороби – кашель. Саме ж захворювання (застуду або бронхіт) льодяники не вилікують. Усунувши на якийсь час неприємні спазми, людина всього лише відкладає похід до лікаря. А хвороба тим часом прогресує. Тому слід пам’ятати, що льодяники від кашлю можуть використовуватися тільки в комплексі з відповідною терапією, призначеною лікарем.

ВІДКАШЛЯЙТЕСЯ. Мокрий кашель є нічим іншим, як захисною реакцією організму: у відповідь на вірусну атаку слизова починає виділяти мокротиння і позбавлятися від небезпечних мікроорганізмів.

Однак деякі льодяники просто блокують кашель, заважаючи виходу слизу. Віруси продовжують розмножуватися, що може призвести до всіляких ускладнень. Тому краще брати ті льодяники від кашлю, до складу яких входять відхаркувальні компоненти.

ВАЖЛИВО! Якщо напад кашлю застав вас посеред ночі, то в жодному разі не варто «глушити» його льодяником: ви ризикуєте заснути з цукеркою в роті і вдавитися.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: здоров’я, аптека, льодяники від кашлю, шкідливі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]