phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:21
Виявився здатним покращити роботу мозку та захистити від деменції вітамін К
Взагалі вітамін К - речовина, яка бере участь у згортанні крові та формуванні кісток. Згідно з результатами нового дослідження, ця сполука може ще й захистити від деменції у старості

Вітамін К виявився здатним покращити роботу мозку та захистити від деменції

Представники Гарвардської школи охорони здоров'я імені Т. Х. Чана зазначають, що вітамін К буває у двох формах. Перша - це філлохінон, який міститься в зелених листових овочах, друга - менахінон (його можна знайти в ферментованих продуктах та їжі тваринного походження).

Вчені в ході нового дослідження виявили, що вітамін К також може впливати на когнітивні здібності людини та покращувати їх. З'ясувалося це внаслідок кількох експериментів на щурах. Протягом 17 місяців тварини отримували добавку вітаміну К – менахінон-7.

За підсумками експериментів виявилось, що гризуни, які приймали вітамін К, краще навчалися. Вони також зменшилися когнітивні порушення, знизився рівень депресії, тривоги. Поліпшення стосувалися і просторової пам'яті щурів. Крім цього, дослідники помітили, що вітамін К уповільнює процеси в мозку, пов'язані зі старінням.

Старший автор дослідження професор Мохамед Ель-Шербіні підкреслив, що вітамін К – натуральний жиророзчинний вітамін, здатний захистити мозок від виникнення хвороби Альцгеймера.

 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 214 | Додав: adminA | Теги: робота мозку, вітамін к, захист від деменції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]