phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:23
Використання мелених перців у кулінарії: чорний, червоний, духмяний

мелений перець кулінарія Спеції широко застосовуються вже понад тисячу років у всьому світі. Вперше їх почали додавати до страв у країнах Заходу, а згодом вони розповсюдились й у інших країнах та отримали неймовірну популярність. Поява спецій стала дуже важливою подією, адже вони до сьогоднішнього дня надають особливого аромату і покращують смак страв, приготованих як на професійних кухнях, так і в домашніх умовах. Щоб готувати смачні страви, важливо вивчати спеції і знати, коли і в якій кількості правильно їх використовувати. І, звичайно ж, грає роль їх якість. Ви можете купити спеції https://lubystok.shop/ відмінної якості у цьому магазині. Тут є широкий асортимент цілого та меленого чорного, гострого перцю, а також інших приправ та спецій.

До того ж, спеції використовують не тільки в якості ароматизатора, вони також є відмінним консервантом і сприяють більш тривалому зберіганню їжі. Багато страв у тому вигляді, якому вони нам відомі, були б абсолютно іншими без застосування спецій.

Мелені перці – один з найпопулярніших видів спецій, які використовують як для HoReCa, так і для домашнього споживання. До перців, які є найбільш популярними в Україні, відносять:
  • - чорний;
  • - паприка;
  • - чилі;
  • - духмяний;
  • - білий;
  • - рожевий;
  • - зелений та ін.

Також виробники пропонують суміші з декількох видів перців. Коротко зупинимося на 4-х видах цих прянощів та поговоримо про їх корисні властивості та особливості застосування у кулінарії.

Види перців та їх корисні властивості

Чорний

Цей вид перцю – найпоширеніший, його щодня використовують як у HoReCa, так і в більшості українських родин. Він пробуджує апетит, допомагає налагодити роботу кишечника, а також є відмінним протимікробним засобом. Не варто забувати про його користь для серцево-судинної системи.

Регулярне вживання невеликої кількості цього виду прянощів у їжу дозволяє знизити ризик серцевих захворювань. Більшість людей не може зрозуміти: як пряність може дати такий ефект? Все просто: вживання цього виду прянощів сприяє розрідженню крові, а також очищенню кровоносних судин, до яких відносяться і судини мозку. В результаті знижується навантаження на серце, а значить, знижується і ризик отримати інфаркт або інсульт. Тому не забувайте додавати цю пряність у свій раціон!

Якщо Вам потрібен якісний чорний перець https://lubystok.shop/category/chernui-perets, варто купувати його у провідних виробників. А додавати цю пряність можна практично до будь-яких страв – супів, гарячих страв, соусів, консервації та маринадів.

Червоний

мелений перець кулінарія Виробники пропонують солодкий (паприка) та гострий (чилі) види червоного перцю.

Чилі використовують як пекучу добавку до різноманітних страв. Саме завдяки своїй пекучості чилі став однією з найбільш популярних пряностей. Є велика кількість пекучих сортів, і навіть існує світовий рейтинг сортів чилі за цим показником. Влаштовуються численні фестивалі та змагання. Чилі є не тільки основною сировиною для промислового виробництва гострих соусів, а й використовується для приготування основних страв та навіть десертів. Купити гострий перець https://lubystok.shop/category/ostrui-perets можна у цьому магазині: тут можна купити спеції оптом та в роздріб за дуже вигідною ціною.

Що ж стосується корисних властивостей чилі, то він сприяє покращенню обміну речовин, нормалізації рівню холестерину в крові та допомагає організму боротися з раковими клітинами.

Паприка. На відміну від чилі, паприка – зовсім не гостра. Чим це пояснюється? Невеликим вмістом капсаїцину в її складі. Чим вона корисна? Регулярне споживання паприки сприяє покращенню роботи кровоносної системи, перешкоджає утворенню тромбів. Паприку рекомендується вживати людям із зайвою вагою, адже цей вид прянощів також сприяє покращенню обміну речовин.

Мелена паприка додає стравам насиченого червоного кольору, її використовують для приготування гуляшу, м’яса, риби, маринадів, закусок. Тож при купівлі спецій оптом чи в роздріб, не забудьте купити й паприку!

Духмяний

У арсеналі будь-якого повара повинен бути духмяний перець. Чим він корисний та до яких страв його краще додавати? Цей вид прянощів допоможе додати неймовірного аромату будь-якій страві! Завдяки своєму солодкувато-гострому смаку він ідеально доповнить бульйон, маринад, розсол, і навіть конфітюр!

До того ж, духмяний перець неймовірно корисний! Його регулярне вживання у стравах сприятиме покращенню травлення, кровообігу, а також пришвидшенню обміну речовин. Окрім цього, споживання цього виду прянощів сприяє оздоровленню ясен. Це відмінний антиоксидант, а отже він сприяє зниженню ризику онкологічних захворювань та сповільнює старіння людського організму. Тож не забувайте додавати до Ваших страв цю пряність.

При купівлі меленого гострого, чорного перцю, завжди звертайте увагу на виробника. Обирайте компанії, які спеціалізуються на виробництві приправ та прянощів, і тоді клієнти, близькі люди, друзі отримають справжнє задоволення від Ваших страв!

 
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 468 | Додав: radymo | Теги: використання, мелений, Перець, кулінарія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]