phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:18
Вироблення тестостерону у чоловіків знижують ці продукти
чоловік лібідо Тестостерон – один із головних чоловічих статевих гормонів. Він відповідає за лібідо, регулює багато біохімічних процесів в організмі, які безпосередньо впливають на якість життя чоловіка.

Низький рівень цього гормону провокує ожиріння, депресивні стани, розвиток цукрового діабету та інші проблеми зі здоров’ям, яких можна уникнути, якщо вести здоровий спосіб життя та повноцінно харчуватися. Варто знати, які продукти потрібно обмежити у чоловічому раціоні, щоб уникнути проблем із тестостероном.

Тестостерон відповідає за багато важливих функцій, тому необхідно стежити за його рівнем.
Нормальний показник гормону забезпечує:
  •     - вироблення жирів у печінці;
  •     - синтез ендорфінів;
  •     - вироблення інсуліну;
  •     - розвиток скелета та м’язів;
  •     - лібідо та чоловічу потенцію.
Якщо рівень тестостерону в нормі, чоловік сповнений сил, фізично активний, стресостійкий та цілеспрямований.

При зниженні рівня тестостерону виникає низка проблем зі здоров’ям:
  •     - зниження лібідо;
  •     - втрата м’язової маси (саркопенія) та витривалості;
  •     - еректильна дисфункція та проблеми із зачаттям;
  •     - інсулінорезистентність;
  •     - серцево-судинні захворювання;
  •     - зниження міцності кісток (остеопороз).
Повноцінний раціон – найважливіший елемент способу життя чоловіка, який дбає про своє здоров’я.

Чоловікам теж важливо повноцінно харчуватися та не сидіти на обмежувальних дієтах. Низька калорійність щоденного раціону знижує активність ферментів сім’яників (чоловічі статеві залози), які є каталізаторами вироблення тестостерону.

Щоб підтримувати рівень тестостерону в нормі слід обмежити у раціоні низку продуктів.

Кухонна сіль

Сіль потрібна організму людини, але не надмірна кількість. Надмірне вживання солі провокує пригнічення синтезу тестостерону та сперматозоїдів.

Крім того, натрій підвищує тиск, знижує еластичність судинних стінок, що згубно позначається на ерекції. Щоб не завдати шкоди здоров’ю та рівню тестерону, з’їдайте 5-7 г солі на добу (враховуйте, що ця спеція входить до складу багатьох продуктів нашого раціону).

Сильний потяг до солоного може свідчити про дефіцит натрію. Для заповнення обсягу цієї речовини рекомендується їсти кабачки, капусту, огірки.

Цукор

Цукор шкідливий у надлишку, а й за вживанні щоденної норми. Максимальна добова норма цукру для чоловіка – шість чайних ложок. Цукор та солодкі продукти провокують викид інсуліну, який конкурує із тестостероном за рецептори. Тобто гормон не синтезується доти, доки рецептори обробляють інсулін.

Негативно впливають на синтез тестостерону також надають солодкі напої. Вживання цукру часто стає причиною зайвої ваги та розвитку цукрового діабету II типу, на фоні якого знижується рівень тестостерону та погіршується потенція. При ожирінні жирова тканина перетворює тестостерон на естроген (жіночий гормон), що створює дисбаланс гормонів у чоловічому організмі.

Фастфуд

Це головне джерело величезної кількості солі, цукру, консервантів, трансжирів, смакових та ароматичних добавок. При зловживанні "швидкою їжею" у чоловіків швидко розвиваються ожиріння та імпотенція. Австралійські вчені з Університету Фліндерса довели, що протягом години після вживання бургерів та картоплі фрі рівень тестостерону знижується на 25% і залишається зниженим протягом чотирьох годин.

Пиво

Найшкідливіший напій для тестостерону. У складі цього продукту є фітоестрогени, які провокують ожиріння за жіночим типом, пригнічують тестостерон, знижують лібідо. Решта алкоголю містить етанол, який негативно впливає на тканини яєчок і порушує вироблення гормонів.

Копченості та ковбаси

По-перше, магазинні «делікатеси» містять велику кількість солі, про шкоду якої ми вже розповіли. По-друге, такі продукти готують з використанням коптильних рідин, у яких перевищено допустиму концентрацію токсичних речовин. Токсини проникають у тканини яєчок та провокують порушення процесу синтезу тестостерону.

Щоб зберегти чоловіче здоров’я та бути у чудовому настрої, додайте у щоденне меню корисні продукти. Наприклад, джерела білка та "корисного" холестерину: яловичину, жирні сорти риби, креветки.

Як корисні жири, які допомагають засвоєнню холестерину (з нього синтезується тестостерон), використовуйте оливкову олію, авокадо, горіхи.

Щоб покращити синтез чоловічих статевих гормонів і підвищити рівень тестостерону, їжте шпинат і листя зеленого салату – вони багаті на магній і цинк, виводять з організму шлаки і токсини.

Надлишок жіночих гормонів в організмі чоловіка допоможуть знизити броколі та білокачанна капуста – джерела клітковини.

Тепер ви знаєте, що не варто їсти, щоб рівень тестостерону був у нормі і як підтримувати чоловіче здоров’я за допомогою корисних продуктів. Пам’ятайте, що регулярні заняття спортом, повноцінний сон, мінімум стресу та збалансоване харчування – ось ідеальна схема для збереження та примноження чоловічого здоров’я та сил.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 167 | Додав: radymo | Теги: чоловік, продукт, тестостерон, лібідо, зниження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]