phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:20
Високий рівень холестерину - чим загрожує

Холестерин, по суті, це жироподібна речовина, яка необхідна організму для виробництва гормонів, клітин і нервової тканини. Однак коли її в організмі забагато - це шкодить здоров'ю.
 
Учені припускають, що високий рівень певного виду холестерину в крові навіть у людини з нормальною вагою - прямий шлях до інсульту і інфаркту, оскільки такий холестерин відкладається на стінках судин, що живлять різні органи. Детальніше читайте у "Країні здоров'я".

Холестерин виробляється нашим організмом, а саме - печінкою, приблизно 85%. Якщо він в нормі то він стає джерелом енергії для організму. Але при надлишку він стає отрутою. Розрізняють "хороший" холестерин - ліпопротеїд високої щільності та "поганий" - ліпопротеїд низької щільності. В ідеалі рівень "хорошого" холестерину повинен бути якомога вище, а "поганого" - якнайнижчим.

Низький рівень холестерину найчастіше зустрічається в жінок, які часто сидять на низькожирових дієтах. Це також загрожує здоров'ю, зокрема відсутністю місячних та безпліддям.

Як понизити рівень холестерину?
Найперше - не вживати насичених жирів: м'ясо, вершкове масло, жири. Поліненасичені жири знижують холестерин. Вони входять до складу соєвої, соняшникової, кукурудзяної олії, морепродуктів, нежирних молочних продуктів. Мононенасичені жири також знижують "поганий" холестерин. Вони містяться в оливковій та арахісовій олії, горіхах і авокадо.

Нагадуємо, раніше ми писали про те чи корисне вершкове масло.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1260 | Додав: adminA | Теги: високий рівень холестерину - чим за | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]