phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:53
Вітамін D - як шкіра сигналізує про нестачу
Ви можете не знати, що у вас мало цього життєво важливого вітаміну, якщо ви не знаєте більше незвичайних симптомів, які потрібно помітити. Цей симптом на шкірі ніколи не слід ігнорувати.

Дефіцит вітаміну D

Вітамін D також відомий як "вітамін сонячного світла" через унікальний спосіб його створення нашим організмом. Коли ми виходимо на сонячне світло, наша шкіра поглинає сонячні ультрафіолетові промені і перетворює їх в вітамін D.

Нам потрібно багато вітаміну D для здоров'я кісток, зубів і м'язів. Вітамін D також допомагає засвоювати кальцій, що сприяє здоров'ю кісток, зубів і шкіри. Таким чином, навіть якщо ви дотримуєтеся дієти, багатої кальцієм, без достатньої кількості вітаміну D, ви не отримаєте максимальної користі від усього цього кальцію.

У дітей серйозний дефіцит вітаміну D може призвести до розвитку рахіту. У дорослих дефіцит вітаміну D може призвести до стану, названого остеомаляцією, коли ваші кістки стають м'якими.

Деякі поширені шкірні скарги можуть бути ознакою того, що ви не отримуєте достатньо вітаміну D. Дослідження показують, що сухість шкіри, екзема і псоріаз можуть бути результатом дефіциту вітаміну D. Багато людей страждають від більш сухої шкіри взимку, коли у вас підвищується ймовірність нестачі вітаміну D.

Шкіра - ваш найбільший орган, і вітамін D може допомогти їй залишатися здоровим. Вітамін D може допомогти з деякими шкірними проблемами, але якщо у вас серйозні шкірні захворювання, які, здається, не проходять, зверніться до дерматолога.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 312 | Додав: adminA | Теги: сигнал про нестачу, Вітамін D, шкіра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]