phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:29
Вітаміни, які шкодять здоров'ю: поради
вітаміни Безконтрольний прийом вітамінів може привести до гіпервітамінозу. Він стосується, перш за все, жиророзчинних вітамінів А, D, Е, К. Жиророзчинні вітаміни добре всмоктуються і повільно виводяться. Найважче інших протікають гіпервітамінозу А і D.

Варто приймати полівітаміни, склад яких збалансований з урахуванням добового споживання. А ось монопрепарати, де кожен регулює кількість так, як йому заманеться, можуть бути дуже небезпечними.

Наприклад, про надлишок вітаміну Д організм може сигналізувати нудотою, блювотою і свербінням. Він провокує скупчення зайвого кальцію у внутрішніх органах, а у вагітних може стати причиною різних патологій плоду, включаючи хвороби кісткової системи.

Вітамін А у великих кількостях також призводить до нудоти, а також проблемам із зором, випадання волосся і порушень в роботі деяких органів.

Вітамін Е може викликати розлад шлунково-кишкового тракту, слабкість і головний біль.

А вітамін К - стати причиною анемії.

Фахівці не втомлюються повторювати, що кращий спосіб прийому вітамінів, це вживання продуктів, в яких вони містяться. Здорове різноманітне харчування в даному випадку є ідеальним варіантом.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 304 | Додав: radymo | Теги: Шкода, вітамін, здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]