phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:24
Визначили простий секрет щастя й успіху гарвардські вчені

 

Вчені з Гарварду під час нового масштабного дослідження, яке охопило дані за 75 років, спромоглися визначити простий секрет щастя і успіху.

У ході дослідження фахівці проаналізували дані про фізичний і емоційний стан 268 випускників Гарварду і 456 осіб з низьким рівнем доходу з Бостона в період з 1939 по 2014 рік.

Дослідники проаналізували зразки крові, а також результати сканування мозку, після чого приступили до опитування респондентів за різними показниками здоров’я і щастя. У результаті вченим вдалося з’ясувати, що рівень щастя людини, а також його потенційний успіх залежить від стосунків з іншими людьми.

Роберт Волдінгер, професор психології Гарвардського університету зазначає, що секрет щастя та успіху полягає в близьких довірливих стосунках із сім’єю, родичами і друзями. При цьому важливо не кількість зв’язків, а якість відносин, підсумував професор, порекомендувавши інвестувати час і зусилля не в гаджети, тренажерний зал і шопінг, які помилково міцно асоціюються з успіхом, а в близькі довірчі і позитивні стосунки з оточуючими. Такі відносини здатні стимулювати повноцінне функціонування мозку і навіть зменшити емоційний і фізичний біль.

«Найголовніший висновок, який можна винести з цього 75-річного дослідження полягає в наступному: хороші відносини роблять нас щасливішими і здоровішими», – говорить Волдінгер.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: простий секрет щастя й успіху, гарвардські вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]