phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:14
Визнані менш поживними сучасні фрукти та овочі
Фрукти та овочі, що продаються зараз у магазинах і на ринках, менш поживні, ніж 70 років тому. Такого невеселого висновку дійшли дослідники з Національного географічного товариства.

Багато країн світу, особливо на африканському континенті, стикаються з проблемою недоїдання. Це не завжди власне голод, а часто просто недоотримання ключових поживних елементів. Живлення людини має бути збалансованим, включаючи адекватну кількість білків, жирів, вуглеводів, необхідних кислот, вітамінів та мінералів.

Але якщо людина росте в неблагополучному середовищі, її сім’ї не вистачає грошей, то харчування виявляється одноманітним і мізерним. Наприклад, поглинаючи одні дешеві макарони з хлібом, навряд чи можна сподіватися на міцне здоров’я. Нове дослідження показує, що сучасні фрукти, овочі, а також злаки, зараз містять менше поживних речовин, ніж ті, що вирощувалися приблизно 70 років тому. Отже, наші бабусі мають рацію, коли стверджують, що продукти в епоху їхнього дитинства були смачнішими.

Усі останні 70 років, як продемонструвало дослідження, вміст поживних речовин у фруктах та овочах зменшувався. Так, сучасні продукти містять менше білка, кальцію, фосфору, заліза, рибофлавіну та вітаміну C, порівняно з тими, що вирощувалися десятиліття тому. Необхідні для здоров’я людей фрукти та овочі діють у нашому організмі як корисні сполуки, що допомагають регулювати роботу кишечника.

Дослідження також показало, що люди, які щосили відмовляються від перероблених продуктів на користь свіжих, тим самим збільшують ризики для свого здоров’я. Не завжди свіжі фрукти і овочі корисніші. Це з сучасними сільськогосподарськими процесами, спрямованими на підвищення врожайності, які підривають здоров’я грунту. Сучасні сільськогосподарські компанії використовують все більш інтенсивну обробку землі різного роду хімічними сполуками, що може порушувати основні взаємодії між рослинами та ґрунтовими грибами, тим самим знижуючи поглинання поживних речовин із ґрунту. Крім того, істотний вплив надають зміни клімату та підвищення рівня вуглекислого газу.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 228 | Додав: adminA | Теги: сучасні фрукти та овочі, менш поживні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]