phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:34
Вказують нічні пробудження на такі хвороби

 


Названо хвороби, на які вказують нічні пробудження

Багато хто з нас часто прокидаються вночі по невідомим і незрозумілим причинам. Це може бути банальна незручність, неправильна позиція або переїдання на ніч. Однак, занадто часті і регулярні нічні пробудження можуть бути свідченням наявності проблем зі здоров’ям.

Причини нічних пробуджень

    Ви відчуваєте, що вам занадто холодно або дуже тепло

Ми вже писали, що для повноцінного сну тілу необхідно остудитися. Не надмірно, звичайно, але і сон в піжамі у батареї – не вихід. Оптимальна температура в кімнаті для здорового сну – 18-22 градуси за Цельсієм.

    У вас може спостерігатися ноктурія

Ноктурія — це захворювання, при якому сечовипускання дуже важко контролювати. У такому випадку організм, відчуваючи потребу спорожнення сечового міхура, будить вас. У здорових людей без ноктурії сон протікає безперешкодно протягом 7-9 годин. Якщо ви кілька разів за ніч прокидаєтеся з гострим бажанням попісяти, то зверніться до лікаря.

    Вік і старіння

Ні для кого не секрет, що з віком будь-яка людина все менше часу проводить в стадії глибокого сну. А значить, що її легше розбудити і їй важче повноцінно відпочити. На допомогу приходить снодійне, але приймати його можна лише за рекомендацією спеціаліста і строго за її наявності.

    Алкоголь як причина тривожного сну і частих пробуджень

Споживаючи на ніч великі порції алкогольних напоїв, ви провокуєте якнайшвидше входження організму в стадію глибокого сну, проте протяжність його сильно страждає. Вихід є – трохи менше алкоголю на ніч. Одного келиха вина за ситною вечерею буде достатньо.

    Апное і нічні пробудження

Обструктивна форма захворювання викликає утруднення дихальних процесів. Організм, щоб захиститися, навмисно дає імпульс до пробудження. Якщо мучать головні болі, сухість у роті, біль у грудях під час пробудження, негайно зверніться до лікаря.

    Розлад або депресія

Привід не важливий, важливо лише те, що вас щось турбує і непокоїть, не даючи спокійно насолоджуватися відпочинком. Вихід є – попрацюйте над власною тривогою і своїми емоціями перед сном, або зверніться до фахівця.

    Синдром неспокійних ніг

Якщо під час нічних «побудок» ви відчуваєте гостре бажання ворушити нижніми кінцівками, саме час звернутися до лікаря. Вас врятують особливі комплекси вправ, масаж і медикаментозні препарати.

    Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба

Ще однією причиною неспокійного і неповноцінного сну може бути гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ). При такому розладі травлення процеси виділення кислоти здійснюються неправильно, що призводить до нічних пробуджень від болю в стравоході і нудоти. Щоб уникнути проблеми, зверніться до лікаря і постарайтеся не їсти перед сном, відмовтеся від алкоголю і нікотину.

Відразу відзначимо, що якщо таке явище, як нічні пробудження – рідкість для вас, то особливих приводів для занепокоєння немає. Якщо ж пробудження вночі відбуваються постійно, то варто насторожитися і звернутися до лікаря!

Якісний і повноцінний сон – важлива складова загального здоров’я організму. Якщо з якихось причин ви не можете спати спокійно і часто прокидаєтеся, прислухайтеся до сигналів організму. При виявленні несприятливих симптомів або ознак зверніться до лікаря. А ми бажаємо вам міцного сну і здоров’я!

Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: нічні пробудження, хвороби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]