phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:40
Вода: яку воду ми п'ємо

 

Якість води безпосередньо впливає на якість нашого життя. Багато мам всерйоз стурбовані чистотою питної води, яку дають своїм дітям і з якої готують їжу для своєї родини. В основному купують бутильовану воду, або використовують фільтри. Якщо ж ви ще не знаєте, яку саме воду вибрати, то дозволю собі порадити власний вибір — вода від компанії Райське Джерело. Власне кажучи, самі замовляємо цю воду додому і в офіс, адже це не тільки смачно, але й дуже зручно — про всі деталі доставки води в Києві можна дізнатися онлайн на порталі http://www.eden.com.ua/ua/.

Яка буває вода?

Кринична вода справедливо може вважатися найчистішою, але з тією умовою, що її постійно відбирають. Якщо вода застоялася, то пити її небезпечно, можна отримати серйозне отруєння. Слід зробити аналіз води з колодязя. У тому випадку, якщо вода погана, можна провести дезінфекцію і чистку.

Кип'ятіння в деякій мірі допомагає очистити воду. Під дією високої температури знищуються майже всі бактерії і віруси, але й цей варіант очищення не дасть бажаної якості води. Кип'ячену воду вже не можна назвати "живою", нашому організму складніше її засвоїти. Під впливом високої температури органічні речовини вступають з хлором, в результаті у воді з'являються канцерогени, які сприяють розвитку ракових клітин.

Фільтри допомагають позбавити воду від хлору, іржі і піску, але майже не затримують в собі бактерії. Фільтри для очищення води необхідно міняти в міру забруднення, так як далі вода буде проходити через нього все гірше, а якість очищення буде помітно нижче.

Артезіанська вода вважається найкориснішою і чистою, вона знаходиться під землею на великій глибині, між водотривкими пластами ґрунту.

Бутильована вода проходить очистку в кілька етапів, на виході виходить дистильована вода, після чого в неї додають необхідні для організму людини мінерали і розливають в тару.

Вода з центрального водопроводу залишає бажати кращого. Труби в більшості районів міста зношені, на їх стінках осідає іржа і привільно себе почувають різні мікроорганізми. У труби вода потрапляє з відкритих водойм, в які ведуть скиди каналізації, а також зливаються відходи з заводів і фабрик. Зрозуміло, вода проходить очистку на очисних спорудах, її хлорують і поставляють нам. Хлор є сильним канцерогеном, його велика кількість може спровокувати онкологічні захворювання. У будь-якому випадку - вода з під крана для пиття і приготування їжі не годиться.

Яка вода найбільш корисна?

Перед кип'ятінням воду необхідно пропускати через фільтр або відстоювати протягом доби. Це проблематично, але не вимагає від вас багато витрат, хіба тільки на електроенергію. Ідеальний варіант - вода у пляшках чи бутелях. Але її якість залежить тільки від сумлінності виробника, саме тому ми радимо Райське Джерело.

Якщо немає можливості щодня кип'ятити або купувати воду в пляшках, то потрібно хоча б відстоювати її, в такому випадку велика кількість домішок осяде на дні посуду, і ви забезпечите свій організм від їх шкідливого впливу. Багато хто користується фільтром, після чого залишають воду відстоятися на 8-10 годин.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1280 | Додав: radymo | Теги: доставка води, вода, Київ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]