phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:08
Волосся випадає – це ще не кінець світу

Випадіння волосся – не кінець світу

За статистикою, жінки страждають від випадіння волосся не менше, ніж чоловіки, хіба що симптоми цього явища у представників різних статей значно відрізняються.

У жінок випадіння волосся зазвичай відбувається по всій поверхні голови, а у чоловіків облисіння спостерігається на тій чи іншій її ділянці. Ось чому у жінок першим випадання волосся зазвичай зауважує перукар, який здатний визначити причину цього явища, а справжній професіонал ще й підкаже, як з такою бідою справитися. Зрозуміло, тут може знадобитися допомога лікаря, але от запобігти випадінню волосся можна прямо в перукарському салоні.

І щоб докладніше розібратися в цій проблемі, ми звернулися до стилістів. Ось, що нам розповіли майстри.

Випадіння волосся може бути спадковим. Якщо подібна проблема була у вашої мами або бабусі, велика ймовірність, що те саме ж чекає і вас. І якщо вчасно помітити, що волосся починає рідшати, можна, пройшовши необхідне обстеження, вдатися до гормонального лікування.

У багатьох жінок волосся починає випадати приблизно через чотири місяці після пологів. У такому випадку дуже важливо визначити справжню причину даного явища. Якщо воно пов’язане саме з вагітністю, рекомендується протягом півтора років після народження дитини регулярно робити аналіз крові на вміст мікроелементів. Також слід приймати вітаміни, а через 7-8 місяців після пологів почати курс зміцнення волосся спеціальними ампулами (можна з вмістом трікодіна).

Крім того, волосся нерідко випадає у дівчат-підлітків. Треба якомога раніше це помітити, щоб запобігти можливим ускладненням. Для цього необхідно збалансувати раціон і правильно підібрати засоби по догляду за волоссям, зокрема шампунь. Перехідний вік – це завжди проблеми з шкірою і волоссям, і це нормальне явище, але пускати все на самоплив не можна.

Випадання волосся може бути викликане інтенсивним лікуванням або прийомом тих чи інших лікарських препаратів. Якщо так, то в таких випадках важливо визначити причину, – хвилюватися не варто. Потрібно в першу чергу приділити увагу загальному стану, оскільки випадіння волосся – явище тимчасове. Втім, зміцнюючі засоби зовнішнього застосування, наприклад ампули з активними компонентами, і харчові добавки будуть незайвими.

Ще одна причина випадіння волосся - надмірне фізичне або психічне напруження. У таких випадках потрібно привести в норму режим дня і харчування, почати приймати вітаміни і стимулювати ріст волосся масажем із зміцнюючими засобами. По цій частині можна проконсультуватися у свого перукаря.

Надлишок у жінки чоловічого гормону тестостерону теж може викликати випадіння волосся і облисіння. Якщо вся справа в цьому, варто звернутися до лікаря і пройти відповідне лікування.

Але ще більш часта причина випадіння волосся – забруднення коренів і надмірне виділення жиру на шкірі голови. Сальне волосся – сприятливе середовище для розмноження бактерій, через які фолікули закупорюються і розвивається запалення і подразнення, а волосся починає випадати. У такому випадку потрібно перш за все підібрати шампунь і спеціальний тонік-балансер і мити голову 2-3 рази на тиждень, а також регулярно підживлювати його. А ось наносити маски і кондиціонери на шкіру голови ні в якому разі не можна. Зверніться до свого стиліста – він допоможе підібрати нежирні засоби для укладання волосся.

Неправильне харчування і дієти теж можна внести в список причин випадіння волосся. У таких випадках рекомендується робити систематичні аналізи і приймати харчові добавки та зовнішні стимулятори кровообігу.



Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1870 | Додав: adminA | Теги: волосся випадає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]