phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:19
Вперше успішно протестували на людях препарат від заїкання Екопіпам

Вчені успішно протестували на людях перший препарат від заїкання

Екопіпам зменшив симптоми заїкання протягом 8 тижнів вживання.

Препарат від заїкання Екопіпам вперше успішно протестували на людях.

Вчені з Каліфорнійського університету в Ріверсайді оцінили ефективність препарату на дев'яти учасниках. Симптоми заїкання зменшилися протягом 8 тижнів вживання Екопіпаму, у всіх учасників збільшилася швидкість мови, читання та скоротилися періоди заїкання. Про це повідомляє Science Daily.

Як зазначається, препарат найменше подіяв на двох пацієнтів із найважчими симптомами заїкання. Водночас дослідники не виявили жодних побічних ефектів від вживання Екопіпаму.

Препарат планують протестувати на 100 учасниках. Якщо його дія підтвердиться, Екопіпам стане першими у світі ліками від заїкання.

Заїкання викликає стрес та емоційне переживання. Від цього порушується передача нервових імпульсів у зону відтворення мови. Виникають судоми в гортані, глотці, язику та губах. Тому окремі його компоненти спрацьовують раніше, інші — пізніше. Темп і плавність мовних рухів порушується, і слова вимовляються подовжено на певних складах.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 510 | Додав: adminA | Теги: препарат від заїкання Екопіпам, тест на людях | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]