phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:36
Вплив вживання буряка на тиск
Склад буряків містить хімічні речовини, які певним чином впливають на кровоносні судини. Детальніше - читайте у матеріалі.

Користь буряка для тиску

Чи допомагає буряк при високому тиску? Фахівці Британського фонду серця дають ствердну відповідь, навіть називають цей добре знайомий українцям дешевий коренеплід "суперпродуктом".

Вони посилаються на дані дослідження, яке показало, що присутні в буряках природні сполуки нітрати можуть розширювати кровоносні судини, завдяки чому знижується кров'яний тиск на їхні стінки.

Цей ефект пояснюється тим, що організм перетворює одержувані з овочів нітрати в оксид азоту. Як бонус такої дії, покращується приплив крові до серцевого м'яза, що позитивно позначається на її функціонуванні, зменшує навантаження на серце.

Внаслідок цих процесів можуть мінімізуватися симптоми стенокардії. До того ж зменшується надмірна стимуляція симпатичної нервової системи, що зазвичай спостерігається при серцевих захворюваннях та серцевої недостатності, що викликає почастішання пульсу та звуження судин.

Водночас, наголошуючи на позитивному ефекті буряків та бурякового соку при високому тиску, експерти наголосили на важливості дотримання відомих заходів профілактики гіпертонії – контролю кількості споживаних солі та алкоголю, відмови від куріння, підтримки здорової ваги.

Жодний "суперпродукт" не зможе заповнити того збитку, який створює організму комплексна дія великої кількості шкідливих звичок та ожиріння.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 291 | Додав: adminA | Теги: Вплив, вживання буряка, Тиск | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]