phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:24
Втома очей - як із цим боротися

Як боротися із втомою очей?

Лікування втоми очей складається з внесення змін у повсякденні звички. Деяким людям може знадобитися лікування основного захворювання очей.

Іноді носіння окулярів допомагає зменшити втому очей. Розглянемо поради, щоб запобігти перевтоми сенсорного органу.

Налаштуйте освітлення

Дивлячись телевізор, очам буде легше при м’якому освітленні в кімнаті. При читанні друкованих матеріалів чи виконанні близьких робіт спробуйте розташувати джерело світла позаду себе та направити світло на сторінку або завдання.

Робіть перерви

При виконанні роботи на близькій відстані час від часу робіть перерви та відпочивайте, відводячи погляд від екрану.

Обмежити час перебування за екраном

Це особливо важливо для дітей, які можуть не встановити зв'язок між тривалим переглядом, втомою очей та необхідністю регулярно відпочивати.

Використовуйте штучні сльози

Штучні сльози можуть допомогти запобігти та полегшити сухість очей. Використовуйте їх навіть тоді, коли ваші очі відчувають себе добре,щоб не трапилось повторної симптоматики.

Офтальмолог може порадити, які очні краплі найкраще підійдуть для вас. Краплі, які не містять консервантів, можна використовувати часто. Засоби з консервантами у складі не рекомендовано крапати в очі більше ніж чотири рази на день.

Поліпшіть якість повітря вашого простору

Деякі зміни, які можуть допомогти запобігти сухості очей, включають використання зволожувача. Якщо ви курите, подумайте про те, щоб кинути палити.

Виберіть правильні окуляри

Якщо вам потрібні окуляри чи контактні лінзи, подумайте про оптику, розроблену спеціально для роботи за комп'ютером з необхідним покриттям. Дотримуючись вищеперерахованих порад, очі не будуть втомлюватися так, як раніше.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 598 | Додав: adminA | Теги: втома очей, як із цим боротися | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]