phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:02
Вживання шоколаду та ризик захворювань серця - вони як пов’язані: думка фахівців
Люди, які з’їдають 12 грамів шоколаду на день, що приблизно еквівалентно двом шматочкам, мають на 12% менший ризик померти в порівнянні з тими, хто взагалі не вживає цей продукт. Також їх шанси померти від серцевих захворювань менше на 16%, а померти від раку – менше на 12%.

Відповідне дослідження було опубліковане у Європейському журналі епідеміології. Вчені використали результати анкет дослідження способу життя у Фінляндії, у якому брали участь понад 27 тис. чоловіків, які перебували під наглядом протягом 30 років.

Також автори роботи проаналізували дані 19 інших досліджень, у яких брали участь понад 900 тис. осіб. Це дало додаткові докази того, що існує зв’язок між вживанням шоколаду та нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, вказують у British Heart Foundation (BHF) – організації, що займається дослідженнями серцево-судинної системи у Великій Британії.

Але не поспішайте налягати на шоколад! У BHF відзначають слабкі сторони дослідження: учасники могли вказувати на неправильну інформацію про кількість з’їденого. Крім того, вміст поживних речовин у шоколаді може відрізнятися залежно від марки, інгредієнтів, типу продукту.

Автори роботи вказують: їхні результати є спостережливими і не можуть довести, що вживання шоколаду саме собою безпосередньо знижує ризик смерті. Як зазначають у BHF, хоча дослідження припускає, що шоколад здатний допомогти зберегти серце здоровим, воно не дало переконливих результатів, щоб рекомендувати вживання шоколаду для зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Крім того, шоколад – продукт досить калорійний, із високим вмістом жирів. Вживати його у великій кількості не слід. “Жоден продукт або поживна речовина не є більш важливими, ніж загальне збалансоване здорове харчування. Крім того, антиоксиданти, які є в какао і вважаються корисними, також можна знайти в інших продуктах, що не містять насичених жирів та цукру, таких як чай, ягоди та горіхи”, – роблять висновок фахівці.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 223 | Додав: adminA | Теги: ризик захворювань серця, вживання шоколаду | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]