phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:13
Вживання та Користь Земляного Горіха

Вживання та користь Земляного Горіха

Арахіс, який також відомий під назвою земляний горіх, є представником сімейства бобових і, загалом-то, повинен вважатися бобової культурою, а не горіхом. Таке цікаве друге ім'я арахіс отримав завдяки тому, що після цвітіння зав'язь і плід розвиваються в грунті, фактично під землею.

Земляний горіх спочатку вирощувався на родючих грунтах Бразилії, а тепер більшість плантацій арахісу знаходиться в Індії, Китаї та Африканських країнах. На території нашої країни арахіс вирощують в Дагестані, а також в сусідніх південних країнах: Вірменії, Грузії та державах Середньої Азії.

Існує кілька типів арахісу, і всі вони досить багаті поживними речовинами і мікроелементами. До їх складу входять фосфор, калій, залізо, кальцій, вітаміни Е і групи В, білки та інші корисні речовини. Разом з тим, близько 50% складу арахісу припадає на різні жири та жирні кислоти, частина з яких корисна, а частина, на жаль, шкідлива для нашого організму. Тому фахівці рекомендують вживати земляний горіх в обмежених дозах і лише в тому випадку, якщо ви не відчуваєте на нього алергії. Також, з лікувальними цілями слід використовувати арахіс без солі, цукру або інших добавок.

Важливою перевагою вживання арахісу є його антиканцерогенні властивості, які обумовлюються наявністю великої кількості антиоксидантів, причому дія деяких з них можна збільшити шляхом недовгого підсмажування горіхів . Також, завдяки вмісту цінних жирних кислот, помірне вживання земляного горіха пов'язане зі зниженням рівня холестерину в крові і зменшенням шансів пережити інфаркт міокарда. Крім того, за результатами деяких досліджень, людям, що страждають від такої хвороби, як діабет, рекомендується регулярне вживання малих доз арахісу (після консультації з лікарем), оскільки цей продукт допомагає контролювати рівні цукру та інсуліну в крові.

Наукові дослідження підтвердили величезну користь земляного горіха для тих, хто страждає проблемами з кров'яними артеріями і нестабільним кров'яним тиском. Будучи хорошим джерелом натуральної клітковини, арахіс при його регулярному вживанні може допомогти позбавитися від розладів травлення. Земляний горіх також містить значну кількість ніацину: вітаміну, який допомагає поліпшити роботу мозку і запобігти такі недуги, як хвороба Альцгеймера, деменція та інші. Кальцій, що міститься в арахісі, сприяє забезпеченню відмінного стану зубів і опорно-рухового апарату, а також знижує ризик захворювання остеопорозом.

Якщо ви хочете включити у ваш раціон земляний горіх з лікувальними цілями, вам обов'язково необхідно проконсультуватися з фахівцем . Цей продукт дуже калорійний, і вживання навіть 1 столової ложки арахісу 4-5 разів на тиждень може зумовити набір ваги. Вживання земляного горіха не рекомендується тим людям, які страждають різними захворюваннями нирок або жовчного міхура, а також з проблемами функціонування щитовидної залози. Пам'ятайте, що максимальних ефектів можна домогтися при використанні тільки свіжих, 100% органічних і бажано необроблених земляних горіхів без цукру, солі та інших добавок.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2059 | Додав: adminA | Теги: Земляного Горіха | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]