phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:04
З якими хворобами це пов'язано - холодні руки

Холодні руки: з якими хворобами це пов'язано?

Постійно холодні руки можуть свідчити про проблеми зі здоров'ям.

Холодні руки можуть свідчити про хвороби

У список можливих причин цього синдрому медики включили залізодефіцитну анемію, вегетосудинну дистонію, діабет, остеохондроз та інші захворювання.

Неприємне відчуття через холодні рук нерідко має зв'язок з порушенням кровообігу. Останнє може бути результатом генетичної схильності, слабкого функціонування окремих частин тіла, постійних затискачів в м'язах. У людей з синдромом Рейно або склеродермією холонуть пальці рук, з'являється відчуття поколювання, шкірні покриви стають стягнутими і набувають білого, іноді синюватого кольору. Це трапляється через стрес, вплив низької температури. Після закінчення нападу шкіра рук стає червоною, що супроводжується болем і жаром. Якщо з'явилися такі симптоми, необхідно проконсультуватися з дерматологом, зробити аналізи крові, УЗД внутрішніх органів, рентген кісток.

Холодні руки часто можуть бути пов'язані з залізо-дефіцитної анемією. Залізо - головний компонент гемоглобіну крові, його нестача стає причиною порушення обмінних процесів в клітинах. Нераціональне харчування, порушення всмоктування елемента, підвищені крововтрати, блідість шкірних покривів, втома, почастішання серцебиття, запаморочення - все це сигналізує про залізодефіцитну анемію.

Синдром холодних рук зустрічається у курців; людей, які страждають від вегето-судинної дистонії, захворювань щитовидної залози, діабету, атеросклерозу, остеохондрозу, хвороб артерій. Причинами відчуття холоду в кінцівках можуть бути дієти, брак енергії.

Медики рекомендують займатися фізичними вправами для зігрівання, вживати більше продуктів, що містять йод, залізо, підвищувати гемоглобін, розігрівати руки за допомогою виробів з овечої вовни і вести здоровий спосіб життя.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 430 | Додав: adminA | Теги: холодні руки, хвороби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]