phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:46
З підвищенням ризику раку підшлункової залози пов'язана група крові
підшлункова залоза Вчені виявили зв’язок між певною групою крові та ризиком розвитку раку підшлункової залози.

Рак виникає, коли злоякісні клітини набувають здатності розмножуватися, викликаючи ріст пухлин. Вони продовжують проникати в інші тканини, якщо їх ріст не стримується, тому раннє лікування є сприятливим. Рак може бути викликаний кількома факторами, але куріння та надмірне вживання алкоголю є одними з головних винуватців появи цієї хвороби.

Згідно з кількома дослідженнями, наявність певної групи крові також може збільшити ризик захворювання на 72 відсотки.

Рак підшлункової залози розвивається, коли аномальні клітини починають рости всередині підшлункової залози – органу, відповідального за вироблення травної рідини. У невеликій кількості випадків уражається частина підшлункової залози, яка регулює рівень цукру в крові. У той час, як фактори ризику захворювання, що модифікуються, широко обговорюються, спостерігається набагато менше розмов про генетичні фактори ризику захворювання.

Зокрема дослідники виявили, що люди з групами крові A, B або AB більш схильні до розвитку хвороби, ніж люди з групою O. У порівнянні з людьми з групою крові O, у людей з групою A ймовірність розвитку раку підшлункової залози вища на 32% Більше того, у людей з типом AB шанси були на 51% вищими, а у людей з типом B — на 72%.

Чотири групи крові людини визначаються вмістом цукру та білків на поверхні еритроцитів та інших клітин підшлункової залози. Найрідкісніша група крові – негативна AB – становить лише один відсоток донорів, тоді як у більшості людей група крові O.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 261 | Додав: radymo | Теги: кров, група, рак, Підвищення, підшлункова, залоза, ризик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]