phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:55
За 15 хвилин діагностуватимуть вірус Ебола

 

Токійська компанія Denka Seiken разом із науковцями центру досліджень зоонозних інфекцій Хоккайдського університету розробили тест-систему, з допомогою якої лише за 15 хвилин можна визначити, чи хвора людина на лихоманку Ебола.

В основу системи покладено препарат для діагностики грипу, адже японські науковці виходять з того, що  віруси грипу та Ебола належать до одного типу. Весь діагностичний набір з  препаратом, як повідомляє агентство Кyodo, вміщується на долоні, легко транспортується  і не потребує  використання електроенергії.

Японці давно й успішно  працюють над  діагностикою і створенням препаратів для лікування  від  «африканської чуми».  Вже писалось про препарат   favipiravir (торгове найменування — аvigan). Його було розроблено   проти  нових, більш стійких штамів грипу, але він показав свою здатність  протидіяти  вірусу Ебола.

За даними ВООЗ,  нині на планеті вже 25  тисяч осіб захворіли на лихоманку Ебола, вона лютує переважно в країнах Західної Африки, однак уже були випадки захворювання і в країнах Європи та США. 10 тисяч хворих  загинули. Останнім часом  епідемія  в країнах Африки пішла на спад, однак повідомлення про нові випадки захворювання в африканських країнах викликають побоювання щодо  нового поширення вірусу.  Лабораторії багатьох країн працюють над  винайденням ефективних ліків від  страшної хвороби, яка відзначається важким перебігом  лікування і високою смертністю.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1137 | Додав: adminA | Теги: 15 хвилин, діагностуватимуть вірус Ебола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]