phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:04
За допомогою харчової соди 5 способів очистити шкіру

 

Харчова сода – це універсальний продукт, адже її використовують не лише у кулінарії, але й для усунення неприємних запахів, дезінфекції приміщень, відбілювання зубів та навіть для відлякування паразитів від урожаю. Втім, чи знали ви, що на основі харчової соди можна власноруч виготовити натуральний та безпечний скраб для очищення шкіри?

Оскільки харчова сода володіє потужними антибактеріальними, протизапальними та зв’язувальними властивостями, вона чудово підходить для очищення шкіри від прищів, чорних цяток та інших незначних недоліків.

Чи хотіли б ви позбутися акне, прищів та пігментних плям? У цьому вам точно допоможе харчова сода. Вона не лише усуває мертві часточки шкіри та бактерії, але й запобігає їхньому накопиченню на шкірі у майбутньому. Ба більше, завдяки лужним властивостям та збалансованому рівню рН засоби на основі соди не мають жодних побічних ефектів і є абсолютно безпечними.

Однак перед приготуванням засобів на основі харчової соди необхідно нанести невелику кількість цього продукту на малопомітну ділянку шкіри, перш ніж наносити скраб на усе обличчя.

Таким чином ви зможете переконатися, що у вас немає алергії на харчову соду, адже попри те, що сода є неймовірно корисним продуктом, засоби на її основі можуть викликати подразнення у людей з надто чутливою шкірою.

1. Харчова сода та вода

Розчинивши харчову соду у воді, ви отримаєте натуральний крем з потужними лужними властивостями. Цей засіб допоможе наситити шкіру киснем та запобігти розвиткові передчасних зморшок.

До того ж, содовий розчин усуває зі шкіри бруд та надлишки жиру, адже він має здатність пом’якшувати шкіру та відкривати пори, що значно полегшує процес очищення шкіри.

Інгредієнти:

    1 столова ложка харчової соди (10 г)
    1 столова ложка води (10 мл)

Спосіб приготування:

    Змішайте обидва компоненти засобу до утворення однорідної пасти.
    Нанесіть засіб на шкіру обличчя круговими рухами та залиште його на 25 хвилин.
    Опісля змийте залишки засобу теплою водою.

2. Вівсяне борошно та харчова сода

Засіб на основі цих продуктів не лише покращує стан та колір шкіри, але й ефективно усуває акне.

Вівсяне борошно діє як природний зволожувальний та очищувальний агент. Цей продукт широко використовується не лише у кулінарії, але й у косметології, адже вівсяне борошно характеризується високим вмістом вітамінів, мінералів та вуглеводів.

Інгредієнти:

    2 столові ложки харчової соди (20 г)
    2 столові ложки вівсяного борошна (20 г)
    1 столова ложка води (10 мл)

Спосіб приготування:

    Змішайте вівсяне борошно та харчову соду. Додайте воду та перемішайте суміш до утворення однорідної кремової текстури.
    Нанесіть засіб на чисту шкіру, особливу увагу приділяючи “найжирнішим” ділянкам (чоло, ніс та підборіддя).
    Змийте залишки засобу теплою водою.

3. Харчова сода та молоко

Завдяки зв’язувальним властивостям харчова сода має здатність усувати чорні цятки та контролювати роботу сальних залоз. Засоби на основі соди пом’якшують шкіру та полегшують процес її очищення від дрібних недоліків.

Молоко, яке також багате на вітаміни, при нанесенні на шкіру діє як натуральний зволожувальний засіб. До того ж, у цьому продукті міститься молочна кислота, яка стимулює вироблення колагену та підвищує еластичність шкіри.

Інгредієнти:

    1 столова ложка харчової соди (10 г)
    1 столова ложка молока (10 мл)

Спосіб приготування:

    Змішайте компоненти засобу у невеликій посудині до утворення однорідної пасти.
    Нанесіть засіб на обличчя круговими масажними рухами. Залиште його на 10 хвилин.
    Опісля змийте залишки засобу, чергуючи холодну та теплу воду.

4. Засіб з харчовою содою та оливковою олією

Завдяки високому вмісту антибактеріальних сполук харчова сода має здатність очищувати шкіру від пігментних плям та інших дрібних недоліків.

Оливкову олію часто використовують у косметології для приготування скрабів, адже цей продукт багатий на вміст антиоксидантів, жирних кислот та мінералів, які зволожують та відновлюють шкіру.

Інгредієнти:

    1 столова ложка харчової соди (10 г)
    1 столова ложка оливкової олії (16 г)
    1 столова ложка теплої води (10 г)

Спосіб приготування:

    Змішайте оливкову олію та соду у невеликій посудині.
    Додайте воду та перемішайте суміш до утворення однорідної консистенції.
    Нанесіть засіб на обличчя та рівномірно розподіліть його по всій поверхні круговими масажними рухами.
    Ретельно змийте залишки засобу теплою водою.

5. Засіб з лимоном, харчовою содою та оцтом

Поєднавши ці продукти, ви отримаєте натуральний скраб для очищення та пом’якшення шкіри. Завдяки лимону у складі цей засіб є ефективним для усунення шрамів та пігментних плям, а ще він повертає шкірі привабливий вигляд та здоровий колір.

Проте під час використання лимонів з косметичною метою будьте дуже обережними, адже у надмірній кількості цей продукт може погіршити вигляд шкіри, особливо при тривалому перебуванні під прямими сонячними променями.

У яблучному оцті містяться альфа-гідроксикислоти, які допомагають усувати відмерлі часточки шкіри та жири, які накопичуються на дермі у результаті зневоднення, неправильного харчування та дефіциту вітамінів організмі. Ба більше, оцет має здатність регулювати рівень рН в організмі.

Оскільки у складі засобу також присутня харчова сода, яка володіє зв’язувальними властивостями, він чудово бореться зі шкідливими бактеріями та діє як натуральний скраб.

Інгредієнти:

    1 столова ложка яблучного оцту (10 мл)
    1/2 склянки води (100 мл)
    1 столова ложка харчової соди (10 г)
    сік 1/2 лимона
    1 столова ложка меду (25 г)

Спосіб приготування:

    Розведіть яблучний оцет у воді.
    В іншу посудину додайте харчову соду, після чого повільно влийте розчин яблучного оцту та води.
    Долийте у суміш свіжовичавлений лимонний сік.
    Додайте мед та ретельно перемішайте до утворення однорідної суміші.
    Нанесіть засіб на обличчя та зачекайте 5-10 хвилин.
    Ретельно змийте залишки засобу теплою водою, після чого вмийте обличчя холодною водою, щоб закрити пори.

Як бачите, харчова сода є універсальним натуральним засобом з величезною кількістю неймовірних властивостей. Цей продукт є доступним та недорогим, а засоби на його основі є надзвичайно простими у приготуванні. Саме тому харчову соду вважають одним з найкращих натуральних косметичних продуктів.

Усе, що вам знадобиться – це обрати засіб, який вам найбільше до вподоби, та додати його у свою звичну рутину догляду за шкірою.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: 5 способів очистити шкіру, Харчова сода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]