phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:30
За своє життя людина старіє тричі - вчені
старість Американські вчені з'ясували, що за своє життя людина старіє тричі. Це відбувається у віці 34, 60 та 78 років.

Проаналізувавши зміни в крові, які відбуваються з віком, вчені дійшли висновку, що три життєві етапи впливають на розбудову нашого організму.

Вчені Стенфордського університету впевнені: саме у віці 34, 60 та 78 років наш організм зазнає складних змін. У ці періоди відбувається заміна якісного складу крові та збільшення чи зменшення деяких показників. Такі дані можуть допомогти у розробці нових інструментів для діагностики захворювань, що виявляються у зрілому віці.

У своєму дослідженні вчені проаналізували вміст близько трьох тисяч окремих білків у плазмі крові 4263 людей віком від 18 до 95 років і зробили висновок, що протягом життя вміст близько половини цих білків змінюється. Тільки 337 білків можуть з точністю розповісти про вік людини. У складі крові знаходяться дев'ять основних білків, що дають інформацію про старт, згасання або зміну різних процесів в організмі.

Досліджуючи сукупність глобулінів і альбумінів (основних білків) плазми, що старіє, дослідники визначили хвилі його змін протягом життя. Такі стрибкоподібні зміни пов'язані з тим, що гормональне тло людини змінюється близько трьох разів за весь період життя. Це є нормою для середньої людини, і будь-які відхилення від неї можуть прискорити процес старіння.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 182 | Додав: radymo | Теги: людина, старість, життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]