phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:42
Забавні таємниці нашого тіла

Вчені розповіли про забавні таємниці нашого тіла

Іноді люди замислюються про дивні процеси, що відбуваються в їхніх організмах, і не можуть знайти відповідей. Об'єднавши кілька нових і старих досліджень, вчені розкрили кілька забавних таємниць всесвіту.

Причини гикавки?

Гикавка зазвичай відбувається, коли живіт треться об діафрагму - м'яз в нижній частині грудної клітини, і дратує її. Роздратована діафрагма швидко відтягується назад, змушуючи повітря різко виходити в легені. Коли повітря потрапляє в голосове вікно людини, він гикає.

Чому жуйка не прилипає до зубів?

Коли гумка торкається зубів, мокрих від слини, вона зісковзує. Крім того, коли людина жує, вона виробляє додаткову кількість слини, яка робить порожнину рота ще більш вологою.

Чому шлунок шумить, коли голодний?

Коли людина голодна деякий час, її мозок посилає повідомлення в живіт, щоб підготуватися до деяких надходжень їжі. Цей сигнал змушує його бурчати, бурчати й  випускати кислоти та інші травні соки. Просто вигляд або запах їжі теж може викликати подібні звуки.

Чому не можна полоскотати себе?

Коли хтось лоскоче людину, вона звивається і кричить, але більше від здивування, ніж через відчуття, кажуть фахівці. Так як мозок може передбачити рухи тіла, людина менш чутлива до них. Але дуже чутлива до несподіваних дотиків. Вчені вважають, що це сходить до печерних предків, які повинні були бути напоготові, щоб ловити кусючих комах і гризунів.

Чому пахнуть ноги?

Вони покриті тоннами бактерій і, коли бактерії виділяють відходи, вони дійсно погано пахнуть, стверджують вчені. Бактерії процвітають у вологих місцях, і людські ноги (які мають по 250000 потових залоз на кожній) є одними з найбільш вологих місць тіла.



Категорія: Цікаві тести | Переглядів: 1474 | Додав: adminA | Теги: таємниці нашого тіла | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]