phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:25
"заборонений плід" солодший


Вчені визначили спосіб збільшити задоволення

Північно-західний університет встановив: якщо людину мучить почуття провини, "заборонений плід" ще солодше. Дослідниця Келлі Голдсміт давно помітила, що, як тільки, сідаєш на дієту, всі продукти відразу стають смачніші.

Щоб перевірити це спостереження, були проведені декілька експериментів. Спочатку добровольців розділили на дві групи і попросили розглянути шість обкладинок журналів. Половина дивилася на журнали про здоров'я, а друга частина учасників - на обкладинки з абстрактними темами. При цьому всім роздали шоколадні батончики. Виявилося, що учасники, які вивчали журнали про здоровий спосіб життя, отримали більше задоволення від шоколадки.

Ще один експеримент: близько 100 студентів розбили на три групи, давши завдання описати три стани в декількох реченнях. Перша група говорила про почуття провини, друга - про епізоди, що викликають огиду, а третя - про нейтральні речі. Після цього учасникам роздали шоколад. Найбільше його оцінила перша група.

Хоча тести проводилися тільки з їжею, за словами Голдсміт, зв'язка провини і продуктів харчування - не кінцевий варіант. До прикладу, коли у жінок викликали почуття провини, а потім їм показували фото привабливих чоловіків на сайті знайомств, учасниці експерименту отримували більше задоволення від цього досвіду.


Категорія: Цікаві тести | Переглядів: 1951 | Додав: adminA | Теги: заборонений плід | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]