phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:09
Зафіксували спалах "томатного грипу" лікарі в Індії
  Органи охорони здоров’я в Індії сьогодні зіткнулися з таємничим захворюванням, симптоми якого дуже сильно нагадують віспу мавп. Вірус має назву «томатний грип» або томатна лихоманка. Через нього влада опинилась у дуже складній ситуації, адже починаючи з 6 травня в країні було вже офіційно підтверджено понад 80 випадків зараження серед дітей. Про це повідомляють ЗМІ.

Захворювання має таку назву через те, що після зараження відбувається виникнення пухирів червоного кольору. Томатний грип небезпечний для дітей віком до 5 років. Точно так, як і вірус віспи мавп, томатна лихоманка провокує схожі симптоми. Наприклад, з’являються великі висипання на різних частинах тіла. Вони являють собою червоні пухирі круглої форми, які не тільки спричиняють сильні болі, але ще й дуже заразні.

До інших ознак загадкового грипу можна віднести болі в суглобах, нудоту та блювання, спазми в шлунку, нежить, високу температуру, біль у всьому тілі, постійне чхання. Було зафіксовано кілька випадків зміни кольору кінцівок. Захворювання становить для дітей велику загрозу через те, що провокує зневоднення. Внаслідок цього виникають сильні подразнення в області рота.

Частина фахівців припускає, що насправді томатна лихоманка може стати черговим видом ящурно-ротової вірусної інфекції. Вона вважається найчастішим явищем серед маленьких дітей.

"Хвороба не призводить до смерті, але вона відрізняється високим показником заразності і може швидко поширюватися між людьми. При цьому до сьогоднішнього дня не можна назвати основні шляхи передачі інфекції", – зазначає Субхаш співробітник лікарні Амріта

Лікар додав, що пацієнти з томатною лихоманкою, в обов’язковому порядку повинні вживати багато рідини та перебувати в ліжку. Рекомендації практично такі самі, як і у випадку з багатьма іншими вірусними інфекціями. За рахунок цього вдасться підтримати гідратацію організму, а також відпочити та відновити сили.

Аж до сьогодні фахівці не зареєстрували ще жодного летального результату, спровокованого цим вірусом. У той же час немає жодного спеціального лікування для захворювання, тому медики усувають виключно симптоми, які воно спричиняє.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 214 | Додав: adminA | Теги: лікарі, Індія, спалах «томатного грипу» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]