phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:29
Закарпаття: неймовірний куточок України

Закарпаття природа Південно-західна частина України, яку ніби обійняли Карпатські гори, вирізняється прекрасним кліматом та недоторканою природою. Якщо ви займаєтеся плануванням відпустки, обов'язково подумайте про відпочинок в Закарпатті. В цьому краї є все необхідне для цікавого проведення часу.

Туристична сфера у регіоні дуже добре розвинена. Це не викликає жодного подиву, адже величезна кількість пам'яток культури, архітектури в поєднанні з первозданною природою приваблюють сотні мандрівників. А як відомо, попит породжує пропозицію.

Особливості регіону

Закарпаття ― це регіон з надзвичайно цікавою історією. Ще в X столітті слов'янські племена, які проживали на території сучасної області, потрапили під владу угорських кочівників, які прийшли сюди з далекого Уралу. Згодом, Закарпаття стала частиною Угорського королівства. Пізніше, регіон увійшов до складу імперії Габсбургів, яка проіснувала до кінця 1918 року. Після Першої світової війни, згідно з умовами Сент-Жерменського мирного договору, край став частиною Чехословаччини. На той момент держава була однією з найдемократичніших в Європі, а Закарпаття у її складі почало інтенсивно розвиватися. Тут з'явилися не тільки елементарні речі як пошта та дороги, але і школи, бібліотека та адміністративні органи.

У своїх спогадах, чеські політики та культурні діячі згадують Закарпаття як автентичний край, де збереглися старовинні традиції та прадавня природа. Таке поєднання привабило письменників та кінорежисерів, які присвячували Закарпаттю літературні твори та знімали тут фільми.

Після Другої світової війни, регіон вперше став частиною України, яка на той момент була складовою Радянського Союзу. Після його розпаду, край залишився частиною уже незалежної України.

Непроста історія та етнічна різноманітність стали причиною багатої культури регіону. Особливо таке розмаїття вплинуло на традиційну для місцевих жителів кухню. Вона являє собою мікс українських, слов'янських та єврейських страв. Болгарський і гострий перець, картопля та різні сорти м’яса, гриби та пряні приправи становлять її основу.

Завдяки тому, що регіон захищений горами з північного боку, погоду тут сприяє вирощуванню винограду. Саме тому виноробство стало традиційним для Закарпаття промислом. Продегустувати місцеві вина можна практично у кожному куточку області.

Закарпаття природа

Тут також можна спробувати справжній овечий сир бринзу. Вона характеризується солоним смаком і чудово доповнює місцеві вина. Часто бринзу називають Білим золотом Карпат.

Закарпаття ㅡ це ідеальне місце для відпочинку у будь-яку пору року. Неповторна природа, чисте повітря, цілюща гірська вода і цікава культура дозволяють відновити сили та по-справжньому відпочити. Насолодитися тишею можна забронювавши житло за посиланням https://voevodyno.com/ua/ У цьому комплексі найвищий рівень сервісу, чудові номери, спа та смачна кухня. Дозвольте іншим потурбуватися про ваш відпочинок, а самі лише насолоджуйтесь ним.

Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 560 | Додав: radymo | Теги: Закарпаття, природа, відпочинок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]