phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:18
Захист від застуди та грипу: корисні поради

Як захистити себе від грипу та інфекцій: поради

заняття спортом Більшість інфекцій передається повітрям, разом із частинками слини при диханні, кашлі та чханні. Близький контакт з інфікованими людьми також може бути причиною зараження.

Чхайте правильно

З дитинства нас привчали прикривати рот долонею при кашлі або чханні. Однак таким чином бактерії разом із частинками слини залишаються на наших долонях, якими ми торкаємося до поверхонь та інших людей. Чхаючи або кашляючи в ліктьовий згин, ми мінімізуємо поширення вірусів і бактерій.

Не торкайтеся до обличчя

За статистикою, в середньому, люди торкаються до свого обличчя один раз у чотири хвилини. Якщо ви не вимили руки після відвідування громадських місць або контакту з іншими людьми, це може стати причиною зараження. Уникаючи дотиків до обличчя, ви зменшуєте ризик заразитися і захворіти на застуду або грип.

Застосовуйте Hands-free

Уникайте дотику до поверхонь, якими користуються інші люди. Використовуйте гучний зв’язок, щоб мінімізувати контакт пристроїв з обличчям. Перш ніж доторкнутися до дверних ручок або кранів, накривайте їх одноразовими серветками. Це знизить ризик зараження.

Використовуйте мідь

Клінічні дослідження показали, що мідь має антибактеріальні, противірусні та протигрибкові властивості. Мідні сплави, такі як латунь або бронза, мають такі ж антимікробні властивості. Дверні ручки, світильники та крани з них – спосіб запобігти зараженню у громадських місцях і офісах.

Мийте руки

Згідно з дослідженнями, цей простий і відомий нам з дитинства метод є найнадійнішим способом запобігти зараженню. Слід зазначити, що звичайне мило буде діяти так само ефективно, як і антибактеріальне. Не забудьте обробити рукавички і рукавиці, адже вони також переносять віруси і бактерії.

Їжте імбир

Імбир має велику кількість корисних для здоров’я властивостей, одна з яких – захист від застуди та грипу. Імбир також допомагає вилікувати кашель і покращує якість сну, що допомагає організму швидше відновитися після хвороби.

Займайтеся спортом

Фізичні навантаження покращують кровообіг і допомагають організму позбутися токсинів. Вправи також допомагають знизити рівень “стресових” гормонів, таких як кортизол, що допомагає зміцнити вашу імунну систему.

Використовуйте пробіотики

Пробіотики – це мікроорганізми, які живуть у вашому кишечнику і шлунку. Вони допомагають тілу боротися з інфекціями. Вважається, що пробіотики запобігають розмноженню шкідливих бактерій і покращують імунітет.

Їжте часник

Часник містить антисептичні та імуностимулюючі сполуки. До того ж, часник допомагає впоратися з нежитем. Дослідження показали, що рекомендована добова доза аліцину, сполуки, що міститься в часнику і дає йому характерний запах, знижує ризик захворювання на 64% і зменшує тривалість застуди на 70%.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 365 | Додав: radymo | Теги: застуда, грип, захист | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]