phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:35
Закон про трансплантацію органів Порошенко схвалив

 

 

Порошенко схвалив закон про трансплантацію органів
Тепер трансплантацію органів дозволятимуть за умови
письмової згоди донора.

Президент України Петро Порошенко 19 червня підписав законопроект №2386а-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров'я та трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людині". Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Закон 1 червня було відправлено на підпис глави держави, а 19 червня повернуто з підписом президента.

Згідно із законом, після надання письмової згоди особі надається карта потенційного донора і інформація про нього вноситься в Єдину державну інформаційну систему трансплантації. Ця інформація буде конфіденційною. Також документом визначено, що заява про надання дозволу на трансплантацію може бути відкликана заявником.

Згідно з законопроектом, порушення встановленого законом порядку трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини і тварини буде каратися штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до 2 років, або позбавленням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати посади і займатися відповідною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, 17 травня Верховна Рада України ухвалила закон, яким дозволяється трансплантація органів після смерті донора за умови, що він дав письмову згоду на трансплантацію.  

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: трансплантація органів, закон, Порошенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]