phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Закреп: несподівані причини названі
Закреп - найпоширеніша проблема з травленням. Часто до цієї проблеми призводять звички людей. Які ж причини виникнення закрепів, розглянемо далі.

Алкоголь

Вживання алкоголю інгібує антидіуретичний гормон і при цьому викликає діурез або сечовипускання, що сприяє зневодненню, що посилює симптоми закрепу. Одна з ключових умов профілактики закрепів – це достатнє щоденне споживання рідини.

Молочні продукти

Коров'яче молоко, морозиво, вершки, сири, можуть відрізнятися високим вмістом лактози, молочного цукру. Якщо з віком організм людини перестає виділяти необхідну кількість ферментів для її розщеплення, може виникати непереносимість молочних продуктів, у тому числі така, що проявляється таким симптомом як закреп.

Нестача руху

Низький рівень фізичної активності посилює схильність до закрепів, оскільки в цьому випадку зменшується приплив крові до кишечника та слабшає його перистальтика.

Аналгетики та проносні

Багато людей приймають безрецептурні болезаспокійливі, не знаючи, що ці препарати можуть викликати труднощі з дефекацією. Ці ж проблеми викликає і звичка покладатися при кожному скрутному випадку на стимулюючі проносні засоби - звикнувши до їхньо дії, товста кишка може втратити здатність скорочуватися сама по собі.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 502 | Додав: radymo | Теги: причина, закреп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]