phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:10
Закупить першу партію морфіну у формі сиропу МОЗ

 

 Експертно-технічна група МОЗ вирішила закупити першу партію морфіну у формі сиропу в рамках виконання національної програми з онкології. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Після розгляду профільними міністерствами і Кабінетом міністрів препарат закуплять через міжнародні організації та розподілять по областях за потребою. Реєстрація препарату - це лише половина справи. Попереду - освітня робота з медичним персоналом та роз'яснення для сімей пацієнтів", - йдеться в повідомленні.

За словами Супрун, морфін у формі сиропу внесений ВООЗ до списку життєво необхідних лікарських засобів для дітей, але ситуація в Україні не відповідає рекомендаціям організації щодо полегшення болю у дітей. Одна з проблем - відсутність об'єктивних статистичних даних про стани, за умови яких здійснюється паліативна опіка над дітьми.

"Сьогодні неможливо однозначно визначити кількість дітей, які потребують паліативної допомоги та відповідного знеболювання. Клінічний протокол лікування больового синдрому в дітей зараз розробляється. Серед медичного персоналу немає практичних знань з оцінювання болю у пацієнтів різних вікових категорій", - пише в.о. міністра.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість виробництва в Україні протиправцевої сироватки.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: перша партія морфіну у формі сиропу, Моз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]