phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:04
Зарядний пристрій ноутбука не хоче працювати

Зарядний пристрій ноутбука не хоче працювати

зарядний пристрій ноутбук Зарядний пристрій є джерелом кисню для ноутбука, і без нього ви не змогли б виконувати свої повсякденні завдання. Але іноді якийсь нещасний випадок чи недбалість можуть привести до несправності зарядного пристрою. Якщо це так, і ви виявите, що зарядний пристрій для ноутбука взагалі не працює, прочитайте нашу статтю, оскільки ми обговоримо всі можливі рішення, щоб вирішити цю проблему. 

Якщо нічого з цього не допоможе, вам доведеться купити адаптер живлення для ноутбука в інтернет-магазині Zeto.ua/. Ви ж не хочете, щоб ваша робота за ноутбуком затягнулася на пару днів, тому найпростішим рішенням буде замінити батарею, або адаптер живлення. Але це тільки в тому випадку, якщо наша стаття вам не допомогла.

Частина 1: Чому мій ноутбук підключений до мережі і не заряджається?

Кожен раз, коли ви підключаєте зарядний пристрій до ноутбука, ви миттєво отримуєте сигнал у вигляді звукового сигналу або загоряється спеціальний світлодіод, встановлений всередині ноутбука. Якщо цього не станеться і ви виявите, що ноутбук не заряджається навіть після підключення зарядного пристрою, то така проблема може бути викликана декількома факторами. Ось деякі з них:

  1. 1. Несправний перехідною кабель зарядного пристрою не може забезпечити живлення ноутбука;
  2. 2. Старість зарядного пристрою і акумулятора;
  3. 3. Проблема з введенням живлення в ноутбук;
  4. 4. Застарілий драйвер батареї.

Як вирішити проблему з непрацюючим зарядним пристроєм для ноутбука?

Не має значення, чи пов'язана проблема з зарядним пристроєм, які не працюють на вашому ноутбуці, з апаратним або програмним забезпеченням, оскільки чотири зручних рішення, згадані нижче, допоможуть виправити і швидко зарядити акумулятор вашого ноутбука:

  1. 1. Пошук та усунення несправностей устаткування;
  2. 2. Скидання живлення ноутбука;
  3. 3. Оновіть драйвер акумулятора;
  4. 4. Оновлення свій BIOS.

Пошук та усунення несправностей обладнання

Нижче наведені способи усунення різних проблем з обладнанням, через які зарядний пристрій може не працювати:

Підключіть зарядний пристрій ноутбука до різних розеток в тому місці, де ви використовуєте ноутбук, і подивіться, заряджається він. Якщо так, значить, щось не так з розеткою у вашій кімнаті. Якщо немає, необхідно перевірити силові кабелі і переконатися, що вони несправні чи ні. Вийміть акумулятор ноутбука з відповідного відсіку і знову підключіть його через хвилину. Підключіть зарядний пристрій до ноутбука і подивіться, чи горить світлодіод зарядки ноутбука.

Перезавантажте ноутбук

Скидання живлення ноутбука - це відповідь на більшість питань. Іноді пристрою потрібно налаштування, і скидання живлення допомагає вирішити цю проблему. Ось метод повного перезавантаження ноутбука: Вийміть акумулятор ноутбука після його виключення; Утримуйте кнопку живлення ноутбука протягом 30 секунд, а потім відпустіть; Вставте акумулятор назад у відсік і включіть ноутбук; Також підключіть зарядний пристрій і перевірте, заряджається чи ноутбук.

Оновіть драйвер акумулятора

Недавнє оновлення Windows 10 могло порушити здатність акумулятора виявляти зарядний пристрій. В основному це пов'язано з несумісністю драйвера батареї з новим оновленням Windows або через його застарівання. Ви можете виправити це, оновивши драйвер акумулятора за допомогою утиліти диспетчера пристроїв Windows, і ось кроки для цього: Відкрийте Диспетчер пристроїв, набравши ім'я в рядку пошуку Windows; Знайдіть у списку «Батареї» і двічі клацніть по ньому; Клацніть правою кнопкою миші драйвер акумулятора і виберіть "Оновити драйвер», перш ніж переходити до наступного кроку; Клацніть «Автоматичний пошук оновленого програмного забезпечення драйвера», щоб інтерфейс виконував свою роботу; Зачекайте кілька секунд, поки драйвер оновиться, закрийте вікно і перезавантажте ноутбук, перш ніж підключати зарядний пристрій до ноутбука, щоб перевірити, чи спрацювала процедура.

Оновлення BIOS

Оновлення BIOS може виправити кілька інших проблем, включаючи проблему відсутності зарядки ноутбука, але при його виконанні слід бути дуже обережним, так як навіть невелика помилка може призвести до втрати даних або чогось ще гіршого, наприклад, до незворотного пошкодження материнської плати. Ось кроки, щоб оновити BIOS ноутбука:

  • - Скопіюйте відповідний файл BIOS на USB;
  • - Натисніть кнопку живлення в меню «Пуск» і, утримуючи клавішу «Shift», натисніть «Перезавантажити»;
  • - Ви побачите деякі параметри на синьому тлі, натисніть «Пошук та усунення несправностей» і продовжуйте;
  • - В «Додаткові параметри» натисніть «Налаштування прошивки UEFI»;
  • - Натисніть «Перезавантажити», і ноутбук почне завантажуватися в BIOS;
  • - Дотримуйтесь інструкцій після вибору поновлення BIOS для завершення процесу.

Висновок:

Акумулятор і зарядний пристрій повідомлять вам про несправності, перш ніж ви повністю відмовитеся від своєї роботи в ноутбуці. Рекомендується постійно перевіряти справність акумулятора і зарядного пристрою, щоб уникнути подібних проблем.

У цій статті ми обговорили всі можливі способи допомоги в ремонті зарядного пристрою, а не справну проблему. Сподіваємося, що хоч один з них допоміг оживити ваш акумулятор і зарядний пристрій.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1231 | Додав: radymo | Теги: пристрій, зарядний, ноутбук | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]