phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:43
Застосування медичного канабісу частково легалізували в Україні
Кабінет міністрів України розширив список дозволених у медичних цілях наркотичних препаратів. Серед них — лікарські засоби на основі канабісу (речовини, виготовленої з рослин конопель).

Про це свідчить постанова Кабміну від 7 квітня цього року.

Зокрема, Кабмін скасував держконтроль за препаратами, в основі яких міститься  речовина “ізольований канабідіол” (ізолят канабідіолу).

“Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, що імітує дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва,  виготовлення таких лікарських засобів”, – йдеться у документі.

Зазначимо, що препарат Набілон застосовується для лікування побічних ефектів хімієтерапії раку (нудоти та блювоти). Водночас Набіксімолс приймають для зняття спазмів м’язів при розсіяному склерозі.

Зміни, запровадженні Урядом, дають змогу створити механізми використання в медичній практиці цих лікарських засобів, забезпечивши їх призначення і застосування відповідно до законодавства України заходами контролю їх обігу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський виніс питання щодо необхідності легалізації в Україні медичного канабісу на “всенародне опитування”, яке заплановане на 25 жовтня.

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що легалізація канабісу в Україні можлива лише у випадку вживання його у медичних цілях, на користь здоров’ю людини.

2 грудня комісія, до якої входять 53 держави-члени ООН, проголосувала за рекласифікацію канабісу і його похідних. Таким чином канабіс було вилучено з категорії найнебезпечніших наркотиків. Проте за це рішення не проголосувала Україна.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 368 | Додав: adminA | Теги: часткова легалізація, застосування медичного канабісу, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]