phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:40
Застуда - народні способи лікування
Осінь — пора нежитю та кашлю. Але не варто одразу тягнутись до антибіотиків, якщо це звичайна застуда. Якщо ви віддаєте перевагу народним методам лікування, тоді йдіть в аптеку по трави без рецепту та лікуйтесь вдома.

Ні! Ми не закликаємо вас до самолікування, але кожна доросла особа вже достатньо знає свій організм і відчуває, коли звичайний нежить або переохолонув через погану погоду.

Природні методи лікування

Багато людей використовують домашні рецепти від інфекцій і приймають природні ліки, такі як мед і імбир, або рослини, які можна знайти у власних садах.

Не можна заперечувати, що в останні роки все більше напрямків у медицині повертаються до «природи» і цих природних методів лікування. Самі пацієнти почали шукати менш радикальні способи на лікування, особливо з інфекціями. І згадайте старше покоління — колись нежить і кашель лікували медом і травами, а тепер тільки сиропами і таблетками.

Варто зазначити, що найпоширенішими восени є застуда та грип. І хоча це дві різні інфекції, обидві спричинені вірусами. Вірус грипу відповідає за грип, тоді як застуда може бути викликана одним із 200 різних вірусів. Антибіотики не використовуються для їх лікування, оскільки вони діють не проти вірусів, а проти бактерій.

Нежить, кашель і біль у горлі? Скористайтеся цими травами

Перевірені рослинні ліки продаються в аптеці без рецепта. Як зазначають лікарі, ці препарати ефективні при безпечному дозуванні, і перш ніж їх можна буде продати, вони повинні відповідати багатьом умовам, щоб «відрізнити себе від нестандартизованих рослинних препаратів».

1. Екстракт ісландського лишайника (Lichen islandicus) — заспокоює сухий кашель, захриплість і біль у горлі.

2. Алтей лікарський (Althaea officinalis L.) — зменшує подразнення гіперемійованої слизової оболонки глотки та гортані, протикашльовий, полегшує відхаркування залишків виділень.

3. Лист подорожника (Plantago lanceolata L.) — заспокоює кашель, подразнення слизової оболонки горла або ларингіт.

4. Екстракт плюща і чебрецю (Hedera helix L., Thymus vulgaris L.) — пом’якшує сухий кашель, але також може використовуватися при сильному кашлі, використовується при лікуванні бронхіту.

5. Бузина чорна (Sambucus nigra L.) — має антиоксидантну, противірусну, протизапальну та антибактеріальну дію.

6. Ехінацея пурпурова (L.) Moench.) — використовується як допоміжний засіб при інфекціях верхніх дихальних шляхів і для профілактики простудних захворювань.

7. Ефір листя евкаліпта (Cineolum) — благотворно впливає при лікуванні сильного кашлю і має протизапальні властивості.

8. Екстракт кореня герані африканської (Pelargonium sidoides DC.) — має противірусну, антибактеріальну, імуномодулюючу дію.

І не забувайте, якщо від домашнього лікування не відбулось покращення, тоді обов’язково варто звернутись до лікаря. Будьте здорові!
Категорія: Народні поради | Переглядів: 211 | Додав: adminA | Теги: застуда, народні способи лікування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]