phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:19
Зберегти здоров’я печінки: корисні поради

Ми часто приділяємо підвищену увагу серцю, легким і ниркам, але забуваємо про печінку. А від здоров’я цього органу залежить якість життя людини. Нормальна вага. Ожиріння або навіть зайва вага накладають додатковий тиск на печінку. А це означає, що людині загрожує підвищений ризик жирового гепатозу. Зазначимо, що це одне з найбільш стрімко розвиваються захворювань печінки в світі.

Збалансоване харчування. Переконайтеся в тому, що у вашому раціоні міститься достатня кількість клітковини, вживайте менше жирів, вуглеводів і цукру. Включайте більше фруктів і зелених овочів, цільнозернових і злаків. Налягайте на продукти з низьким вмістом жиру, на хороші жири, не забувайте пити більше рідини.

Обережніше з ліками. При виборі неправильних ліків або їх передозуванні негативний вплив на печінку виростає. Обговоріть з лікарем прийом безрецептурних препаратів. Ніколи не змішуйте алкоголь з ліками. Взагалі уникайте вживання спиртного, якщо ви приймаєте хоч якісь ліки.

Вакцинація. Існують певні хвороби печінки, яким можна запобігти за рахунок вакцин. До них відносяться гепатити A і B. Обов’язково проходіть через подібні уколи.

Обережніше з токсинами. Токсини, які проникають в наш організм, безпосередньо впливають на печінку. Обережніше з використанням чистячих препаратів і аерозолів, будь-якого різновиду інсектицидів і хімічних препаратів. При використанні їх всередині приміщень дбайте про вентиляцію.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 463 | Додав: radymo | Теги: здоров’я, Печінка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]