phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:54
Збереження дитячого зору: необхідні наочні посібники
На жаль, на сьогодні невпинно зростає відсоток дітей і підлітків, у яких виникають серйозні проблеми із зором. Це – привід постійно моніторити ситуацію та докласти всіх зусиль, аби допомогти дітям зберегти гарний зір. Вважається, що для цього варто обмежити дитячий час дозвілля, проведений за іграми та спілкуваннями за допомогою гаджетів. Однак варто звернути увагу, що зір усе частіше починає падати в учнів початкової та середньої школи через інтенсивне навчання.

дитячий зір

В цьому випадку неможливо обмежити час читання чи виконання завдань за допомогою комп’ютера. До розв’язання даної важливої проблеми варто підійти комплексно. Так, про заходи, які допоможуть дітям уникнути проблем із зором, ми поговорили з технологом виробника товарів для навчання Склад стендів. І ось які поради обрали для того, аби поділитися зі старшими родичами школярів.

На сьогодні не існує можливості виключити з життя дитини комп’ютер чи інші гаджети. Однак варто подбати про мінімізацію чи уникнення негативних наслідків від їхнього використання. Для цього потрібно навчити учнів кількох простих і водночас важливих правил, пов’язаних із розташуванням за комп’ютером, відстанню до нього й графіком роботи. Також варто привчити дітей регулярно виконувати вправи для очей.

Необхідно подбати й про регулярне нагадування школярам про те, як організувати простір робочого місця, в яких позах правильно читати й писати тощо. Усю перераховану інформацію можна ефективно донести до учнів за допомогою інформаційних стендів, оснащених ілюстраціями, схемами, чіткими правилами-вказівками.

дитячий зір

Як перевірити зір в домашніх умовах?

Про необхідність звертатися до окуліста під час кожної диспансеризації відомо всім. Однак варто й у проміжках між візитами до лікаря перевіряти стан зору в дітей в домашніх умовах. У цьому батькам допоможе таблиця окуліста, розміщена у світлій кімнаті на відповідній відстані від того, чий зір перевіряють.

Можна на вибір придбати такі стенди:

  1. 1. Таблицю Сівцева з літерами української абетки;
  2. 2. Таблицю Орлової з малюнками для тих, хто ще не вміє читати;
  3. 3. Таблицю Головіна з розірваними колами.

Постійна співпраця з лікарями задля здоров’я дітей

При виникненні найменшого сумніву варто звертатися до профільного лікаря та чітко виконувати його вказівки.

Та саме використання відповідних наочних посібників допоможе батькам тримати руку на пульсі в цій ситуації. Всі вони – ефективні помічники в боротьбі за збереження дитячого зору.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 324 | Додав: radymo | Теги: Наочний, посібник, збереження, Зір, дитячий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]