phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:12
Збільшують шанси завагітніти п’ять бокалів червоного вина, довели вчені

 

Помірна кількість червоного вина - не більше п'яти бокалів на місяць - може реально збільшити шанси на зачаття.

Науковці Вашингтонського університету виявили зв'язок між споживанням червоного вина та здоровими яєчниками, які виробляють більше яйцеклітин.

Учені Медичної школи Вашингтонського університету в США висвітлили вплив алкоголю на фертильність. Вони дослідили 135 жінок у віці від 18 до 44 років та оцінили їхній запас яєчників.

Мета цього дослідження полягала в тому, щоб визначити, чи споживання алкоголю пов'язане із резервом яєчників. Виявилось, що жінки, які помірно вживали червоне вино, мають найвищий запас яйцеклітин. Споживання білого вина, пива та інших спиртних напоїв або більше п'яти бокалів червоного вина на місяць не мали такого ж ефекту.

"Тема впливу алкоголю на репродуктивну функцію жінки суперечлива, нею можна постійно спекулювати. Однак, є істотна різниця в тому, що більшість досліджень у минулому зачіпало групи жінок, які зловживають алкоголем, а також не враховувало вид алкогольного напою, - коментує для Експрес Онлайн акушер-гінеколог, засновниця International Academy of Healthy Life Олена Березовська.

- Натомість є дані досліджень про вплив алкоголю на зачаття дитини, рівні статевих гормонів і прогестерону. Тема антиокислювачів, зокрема ресвератролу та інших проантоціанідів, добре вивчена в Європі і Північній Америці".

Фахівець пояснила, що у нашому організмі всі запальні процеси, а також реакція на стрес, супроводжуються виникненням окислювальних реакцій (окисного стресу). Компенсувати їх можуть антиокислювачі, вироблені нашим тілом.

Проте у багатьох випадках цих антиокислювачів мало. Тому деякі з них, отримані з рослинної сировини, включаючи ресвератрол, зарекомендували себе в підтримуючій терапії, зокрема, навіть після лікування раку, серйозних системних, автоімунних та інфекційних захворювань.

"Червоне вино багате на ресвератрол, - каже Олена Березовська.

- Але ми також повинні враховувати багато інших чинників, пов'язаних зі способом життя жінки. Якщо у неї є можливість розслабитися і відпочити, навіть дозволивши собі зрідка келих вина, то це свідчить про те, що рівень стресу у такої жінки менший, а також реакція на стрес більш сприятлива.

Я не заохочую жінок, які планують вагітність, приймати алкоголь, але я також не буду заперечувати той факт, що рівень вад розвитку плоду, включаючи вроджений алкогольний синдром, серед жінок Середземномор'я і тих країн, де вино є традиційним напоєм протягом багатьох століть, не вищий, аніж у жінок із країн, де вино не виробляється або не користується популярністю".

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: п’ять бокалів червоного вина, шанси завагітніти, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]