phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:06
Здатні продовжити життя волоські горіхи
волоські горіхи Дослідники продовжують підкреслювати важливість здорового харчування, відкриваючи нові властивості у добре відомих продуктів.

Хоча зв’язок між дієтою і довголіттям досить складний, вчені відзначають, що деякі поживні речовини здатні знижувати ризик розвитку небезпечних хронічних захворювань, в тому числі і раку

Зокрема, згідно з дослідженням, в таку категорію продуктів потрапляють волоські горіхи. За словами вчених, це один з ключових висновків наукової роботи, в ході якої вивчалися харчові звички 7216 чоловік.

Під час дослідження фахівці отримали від учасників інформацію про споживання горіхів в цілому і волоських — зокрема. Однією порцією вважалися 28 грам продукту. За 4,8 роки дослідження було зафіксовано 323 випадки смерті добровольців, з яких 81 випадок від серцево-судинних захворювань і 130 випадків від раку.

З’ясувалося, що вживання горіхів було пов’язано зі значним зниженням ризику загальної смертності. У порівнянні з тими, хто не їв їх зовсім і які споживають більше трьох порцій горіхів в тиждень (32% когорти) шанси померти рано були менше на 39%.

"Аналогічний захисний ефект спостерігався відносно смерті від серцево-судинних захворювань і від раку", — пишуть автори дослідження.

Учасники, що дотримують середземноморську дієту, яка включає понад три порції горіхів в тиждень, також мали найнижчий ризик передчасної смерті. За словами вчених, результати цього дослідження довели позитивний вплив вживання горіхів на довголіття.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 336 | Додав: radymo | Теги: Горіх, волоський, продовження, життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]